AfleveringenSeizoen 14

 • Schijnbeweging Aflevering 1

  De groep is net aangekomen in Hong Kong als Art hen opwacht met een onaangename verrassing. Gelukkig krijgt iedereen nog de kans om zich te bewijzen bij opdrachten waarbij Chinees en schijnwerpers centraal staan. En dan is het tijd om écht iemand naar huis te sturen.

 • Vindingrijk Aflevering 2

  Lang duurde het avontuur niet voor Maurice in Hongkong, tot zijn grote spijt. Maar met maar 400 euro in de pot is de mol een tevreden mens. En voorlopig zal het waarschijnlijk niet veranderen met een rollenspel in aantocht. Of, vinden de kandidaten hun draai in deze geurige haven zoals Hongkong eigenlijk heet. Het is te hopen voor ze, want hoe beter ze de toekomst kunnen voorspellen, hoe meer geld het oplevert voor de winnaar.

 • Een zware keuze Aflevering 3

  Bij de vorige test kwam de zwarte vrijstelling in het spel. Door wie, dat weten de kandidaten niet. Het was in ieder geval niet Owen, hij moest het spel verlaten. Een paar dagen geleden gaf Art enveloppes aan de kandidaten, bedoeld om geld naar de toekomst te sturen. Blijkbaar een aanlokkelijk idee, in ieder geval voor Freek en Sofie die de complete inhoud van de pot, 2400 euro, naar aflevering 9 op de post deden. Terug naar onze tijden. De kandidaten gaan twee verschillende gezichten van Hong Kong leren kennen en elkaar.

 • Jennifer Aflevering 4

  Het was een spannende executie vorige week. Slechts drie schermen werden getoond, allemaal groen. Een van de andere kandidaten heeft dus veel geluk gehad. Intussen lijkt de groep wel in tweeën te zijn gesplitst. Zonder dat de mannen het door hebben, hebben de vrouwen een pact gevormd. Doel: drie vrouwen in de finale. Het is de vraag of ze dat gaat lukken, want dan moet je wel de mol aan je kant hebben.

 • Een heilige aanwijzing Aflevering 5

  Daphne was de derde afvaller en dat terwijl ze nog wel een joker cadeau had gekregen. De groep is opgeschud nu na twee mannen voor het eerst één van de vrouwen naar huis moest. Bij de test werd de zwarte vrijstelling niet ingezet door Tygo in overleg met Sophie. Die kan deze aflevering dus in het spel komen, net als de vrijstelling van Freek. Alleen zal dat niet meer in Hong Kong zijn.

 • Vijf op een rij Aflevering 6

  De groep heeft Hongkong achter zich gelaten en zet de zoektocht naar de mol hier verder, in het noorden van de Filippijnen. Net na de oversteek viel Jennifer af. Uit het spel gewerkt, maar door wie? De mol of haar medekandidaten? Misschien worden die en andere vragen deze aflevering beantwoord. De kandidaten krijgen de kans om in de toekomst te kijken.

 • ... moet je zien Aflevering 7

  Als derde vrouw op rij moest Aaf naar huis. De columniste liet een verwarde groep achter, zei ze zelf. Een treffende omschrijving. Het spel wordt met zoveel vindingrijkheid gespeeld dat het lijkt of er soms meerdere mollen zijn. Maar de molverdeling staat vast: Een mol, vier kandidaten. Nog wel: binnen een paar dagen moet er weer een kandidaat naar huis. Maar niet voordat ze met de terugkeer van de topito's voor duivelse dilemma's worden gesteld.

 • De lachende derde Aflevering 8

  Susan moest vorige week kiezen: 2000 euro voor de pot of een vrijstelling voor de hele groep, zodat ze zelf haar scherm ook niet hoefde te zien. Ze koos voor het laatste en dus kon iedereen opgelucht mee naar het paradijs. Turtle Island, een tropisch eiland zoals een kind ze fantaseert. Palmbomen, wit strand, helderblauwe zee. Wat de kandidaten niet weten is dat ze er daar voorlopig helemaal alleen voor staan en dat ze een cruciale keuze voor de kiezen krijgen. Wie gun je, misschien wel ten koste van jezelf, de witte vrijstelling voor de finale?

 • iets kan gebeuren Aflevering 9

  Daar komen ze, de vier laatste kandidaten. Twee mannen en twee vrouwen. Die verdeling had anders kunnen zijn maar vorige week moest tot verdriet van Tygo, Jan-Willem het spel verlaten. Verkeerd gegokt, dacht hij. Van de overgebleven vier is er een zeker van een plekje in de finale: Freek, dankzij z'n vrijstelling, die hij met veel inzet wist te behouden. Voor de andere drie wordt het nagels bijten. Of is een van hen als mol ook al zeker door? De sociale Susan, de slimme Sofie of toch taktische Tygo?

 • Wie is de mol? Aflevering 10

  Wie is de mol? Vandaag komt eindelijk antwoord op die vraag. Wie loog, bedroog, saboteerde en manipuleerde? Was het Susan de getalenteerde actrice, misschien schuilt er wel een ware manipulator in deze Gooise vrouw. Of was het Sofie, de onschuldig ogende fanatieke presentatrice die vol voor de winst ging, of was dat maar schijn? Een ding is zeker: Freek is niet de mol. Maar is hij de winnaar of toch de verliezer? Het is tijd voor de ontknoping van Wie is de Mol 2014.

© 2023 Ronald van der Velden