... moet je zienSeizoen 14, aflevering 7

Als derde vrouw op rij moest Aaf naar huis. De columniste liet een verwarde groep achter, zei ze zelf. Een treffende omschrijving. Het spel wordt met zoveel vindingrijkheid gespeeld dat het lijkt of er soms meerdere mollen zijn. Maar de molverdeling staat vast: Een mol, vier kandidaten. Nog wel: binnen een paar dagen moet er weer een kandidaat naar huis. Maar niet voordat ze met de terugkeer van de topito's voor duivelse dilemma's worden gesteld.

Dag 13 bestaat uit twee opdrachten rond Laoag. Bij de eerste opdracht gaan de kandidaten naar een windmolenpark aan het strand; bij de tweede gaan ze verder de natuur in. Wie in de vorige aflevering in de toekomst mocht kijken, zal een deel van de situaties herkennen.

Op dag 14 gaan de kandidaten het stadje Vigan in voor de derde opdracht. Daarin zijn topito"s, geld en een vrijstelling te verdienen. Bij de executie wacht een verrassing. Sofies oranje topito kan 2000 euro waard zijn... of een vrijstelling voor de hele groep. Ze kiest voor dat laatste. Is ze onzeker, houd ze van gezelligheid, of loopt ze te mollen?

© 2023 Ronald van der Velden