Een zware keuzeSeizoen 14, aflevering 3

Bij de vorige test kwam de zwarte vrijstelling in het spel. Door wie, dat weten de kandidaten niet. Het was in ieder geval niet Owen, hij moest het spel verlaten. Een paar dagen geleden gaf Art enveloppes aan de kandidaten, bedoeld om geld naar de toekomst te sturen. Blijkbaar een aanlokkelijk idee, in ieder geval voor Freek en Sofie die de complete inhoud van de pot, 2400 euro, naar aflevering 9 op de post deden. Terug naar onze tijden. De kandidaten gaan twee verschillende gezichten van Hong Kong leren kennen en elkaar.

Dag 4

De mogelijkheid om geld te versturen naar aflevering negen, bezorgt de kandidaten een hoop kopzorgen. Moeten ze de pot nu al opsturen, naar wie en wie beslist hier eigenlijk over? Het wordt ieder voor zich en dus besluit Sofie om gelijk maar met Freek de hele inhoud van de pot te verzenden. Sofie kiest voor Susan, Freek voor Jennifer.

Dag 5

Er staan twee actieve opdrachten op het programma die de kandidaten goed uitputten. Die avond in het hotel verzamelen Aaf en Daphne de andere vrouwen in hun kamer om een complot te smeden. Ze wisselen hun informatie uit in de hoop op die manier de mannen het spel uit te kunnen werken.

Dag 6

Nadat de test is ingevuld, moeten de kandidaten tijdens de executie plotseling duo"s maken. En slechts één van elk duo zal zijn of haar scherm te zien krijgen. Wie dat is, bepaalt één van de andere zes. Jennifer gaat met Freek, Aaf met Daphne, Tygo met Jan-Willem en Sofie met Susan.

Nu moeten de duo"s een lastige keuze maken. Elk duo moet een andere kandidaat aanwijzen, die zal beslissen wie van de twee het scherm te zien krijgt. Ook daarvoor krijgen ze één minuut de tijd. Freek en Jennifer kiezen Susan en zij zorgt ervoor dat Jennifer haar groene scherm te zien krijgt.

Daarna is Susan nog een keer aan de beurt. Ze laat Aaf haar groene scherm zien in plaats van Daphne. Aaf moet over het lot van de heren beslissen en ze laat Jan-Willem een groen scherm zien. Tenslotte moet Daphne tussen Susan (met vrijstelling) en Sofie kiezen; ze gaat voor de veilige keuze en dus hoeft niemand hier een scherm te zien. Alle kandidaten gaan door naar de volgende ronde!

© 2023 Ronald van der Velden