Australië

In dit eerste Nederlandse seizoen vertrekken de kandidaten naar Australië. Het seizoen begint actief in de woeste binnenlanden: De kandidaten moeten duiken, jeep rijden en raften. Ze organiseren een Hollands feest en overnachten op een onbewoond eiland. Dan liften ze naar de schitterende stranden bij Byron Bay. In Sydney volgt de ontknoping: Deborah blijkt de mol.

Aflevering 1 Zin opduiken

De kandidaten duiken elk één woord naar keuze op vanaf 10 meter diepte en samen proberen ze een zin te vormen van alle opgedoken woorden.

Aflevering 1 25km door de bush

De kandidaten moeten met een terreinwagen een route van 25 kilometer afleggen. Elke kandidaat moet een bepaald aantal kilometers achter het stuur zitten.

Aflevering 1 Didgeridoo spelen

Tjapuka, Aboriginal Village. Enkele kandidaten krijgen 16 dagen of korter de tijd om didgeridoo te leren spelen. Elke keer als het iemand lukt om een minuut lang aaneengesloten te spelen, gaat er F2500 in de pot.

Aflevering 2 Hollands feest

Foke, Arnoud en John hadden samen een opdracht aangenomen: Het geven van een feest in een echte Australische pub, waar om 19:00 die avond 100 Australiërs de polonaise moesten dansen.

Aflevering 2 Water en land

Zes kandidaten verdelen zich over een land-groep en een water-groep. Beide teams moeten vijf vragen goed beantwoorden... of de juiste antwoorden veroveren.

Aflevering 2 Raften

In twee teams moeten de kandidaten raftend over een wilde rivier zoveel mogelijk enveloppes van hun eigen kleur verzamelen, want in één daarvan zit de F10000 die ze kunnen verdienen.

Aflevering 3 Australische gerechten

Petra en Robin proeven typisch Australische gerechten en moeten vervolgens aan de hand van beschrijvingen raden, welk van deze gerechten hun medekandidaten proeven.

Aflevering 3 Onbewoond eiland

De kandidaten worden naar een mooi maar onbewoond eiland gebracht. Daar moeten ze 24 uur zien te overleven. Ze krijgen de opdracht om vissen te vangen en kokosmelk te verzamelen.

Aflevering 3 Bungeejumpen

De kandidaten kunnen met "de kortste opdracht uit de serie" maar liefst F15000 verdienen. Daarvoor moeten wel álle kandidaten op tijd een bungeejump maken vanaf Smithfield Heights.

Aflevering 4 Doolhof

In een PacMan-achtig doolhof moet steeds één speler het einde bereiken zonder door jagers gepakt te worden, terwijl de andere speler op afstand aanwijzingen geeft.

Aflevering 4 Walvissen spotten

De walvisjagers gaan met een boot het water op en krijgen een camear mee. Ze moeten voor F5000 een foto maken van de kop én de staart van een walvis, én eentje waar vier walvissen opstaan.

Aflevering 4 Australische kampioenen

De kandidaten gaan boomerang gooien, boogschieten en karten. Ze doen dit echter tegen lokale kampioenen... maar welke kampioen hoort bij welke sport?

Aflevering 5 Rennen naar de vlag

Vier spelers moeten individueel naar een vlaggenmast op het strand van Fraser Island zien te komen, maar er zijn twee jagers die hen proberen te pakken.

Aflevering 5 Zware individuele opdrachten

Na een nacht op een zelfgekozen slaapplaats, heeft Angela voor elke kandidaat een zware of een erg zware opdracht in de aanbieding. Arnoud kan het hen iets makkelijker maken.

Aflevering 6 Truckers interviewen

De kandidaten krijgen een camera en twee surfplanken mee. Ze moeten voor zonsondergang 500km afleggen en daarbij tien Australische truckers filmen over hun mening over Nederland.

Aflevering 6 Vermommen

Petra krijgt de kans een vrijstelling te verdienen als ze zich zó goed vermomt, dat haar mede-kandidaten haar later die dag niet herkennen tussen een groep Australiërs.

Aflevering 6 De ronde van Byron Bay

De kandidaten kunnen F5000 verdienen met de ronde van Byron Bay: Fietsen, hardlopen, kajakken en bergbeklimmen. Als de langzaamste dit binnen anderhalf uur redt, verdienen ze het geld.

Aflevering 7 Surfen

De kandidaten splitsen zich in twee groepen. Petra en Deborah moeten allebei vijf seconden in de branding surfen. Als dat lukt, voegen ze F5000 toe aan de pot.

Aflevering 7 Circus

Wilmie en Robin moeten een circusact instuderen, waarbij ze aan trapezes zwaaien. Als ze de act op tijd beheersen, verdienen ze er F5000 mee.

Aflevering 7 Beestjes

Wilmie en Deborah moeten lopend naar het dorp Nimbin in het binnenland, waar veel hippies zich hebben teruggetrokken. Voor F5000 moeten zij samen met tien bewoners het lied “Beestjes” instuderen.

Aflevering 7 Twee armbanden

Petra en Robin moeten een waardevolle armband onderscheiden van een namaak-versie, zonder de hulp van een juwelier. De opdracht levert F5000 op óf kost F5000 uit de pot.

Aflevering 8 Ken je tegenstanders

Met het laatste spel kan F15000 euro worden verdiend. Hoe beter je elkaar kent, hoe beter je het kunt spelen en hoe meer punten je verdient voor het volgende spel.

Aflevering 8 Veerboten

De spelers moeten met de ferry langs één of meer locaties in Sydney. Met behulp van een voorwerp vinden ze daar personen die hun aanwijzingen geven voor de eindlocatie.