VeerbotenOpdracht in aflevering 8

De spelers moeten met de ferry langs één of meer locaties in Sydney. Met behulp van een voorwerp vinden ze daar personen die hun aanwijzingen geven voor de eindlocatie.

Tags: Route, Varen, Boot, Stad en Openbaar vervoer

Robin heeft drie punten en hoeft dus maar naar één bestemming toe. Hij krijgt een object mee dat hem naar iemand op die bestemming moet brengen. Als het goed is, dan vertelt die persoon hem in één zin wat de eindbestemming is. Petra moet naar twee bestemmingen en Deborah naar drie. Om drie uur ’s middags (dus vier uur later) moeten de kandidaten bij de eindbestemming zijn. Elke kandidaat die op tijd is, verdient F5000.

Robin moet naar Manly Beach met een tarotkaart. Petra gaat naar Rose Bay en Deborah moet naar Watsons Bay met als aanwijzing een paar kniebeschermers. Petra heeft een krant mee. Terwijl Deborah en Petra allang onderweg zijn, moet Robin nog een ferry vinden. Hij denkt snel klaar te kunnen zijn, maar moet maar liefst 50 minuten varen.

Deborah vindt als eerste een aanwijzing bij een jongetje met een skateboard: Hij vertelt haar “Go to the”. Haar tweede aanwijzing zijn chopsticks (Oosterse eetstokjes) waarmee ze naar Double Bay moet. Daar vindt ze iemand die haar vertelt: “Top of the”. Eindelijk vindt Petra een man op een bankje, die dezelfde krant leest. Ze krijgt als aanwijzing gelijk “Go to the top of the” en moet verder naar Milsons Point met drie sinaasappels.

Deborah moet intussen naar Neutral Bay met een kwast. Bij een kapperszaak vindt ze iemand, die haar de laatste aanwijzing geeft: “Harbour Bridge”. Robin krijgt van twee vrouwen een enorme uitleg over de tarotkaart maar geen aanwijzing. Bij een achtbaan vindt Petra een vrouw die staat te jongleren en haar ook naar de brug verwijst. Eindelijk vindt ook Robin de aanwijzing bij een tarotlezeres aan de rand van het water.

Om kwart voor drie ontmoeten de kandidaten elkaar aan de voet van de brug. Daar moeten ze een overall aantrekken in de kleur van de brug, zodat ze het autoverkeer niet afleiden. Dan mogen ze de brug op. Bovenop de brug staat Angela op ze te wachten en vertelt hen, dat ze de F15000 hebben verdiend. De pot staat nu op F82500.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden