Australië

In dit eerste Nederlandse seizoen vertrekken de kandidaten naar Australië. Het seizoen begint actief in de woeste binnenlanden: De kandidaten moeten duiken, jeep rijden en raften. Ze organiseren een Hollands feest en overnachten op een onbewoond eiland. Dan liften ze naar de schitterende stranden bij Byron Bay. In Sydney volgt de ontknoping: Deborah blijkt de mol.

1 Port Douglas

Adres
Port Douglas QLD, Australia
Opdrachten
 • Afl 1: Zin opduiken De kandidaten duiken elk één woord naar keuze op vanaf 10 meter diepte en samen proberen ze een zin te vormen van alle opgedoken woorden.

2 Clohesy River

Adres
Clohesy River, Queensland 4871, Australia
Opdrachten
 • Afl 1: 25km door de bush De kandidaten moeten met een terreinwagen een route van 25 kilometer afleggen. Elke kandidaat moet een bepaald aantal kilometers achter het stuur zitten.

3 Tjapukai Aboriginal Cultural Park

Adres
Kamerunga Road, Smithfield, Queensland 4878, Australia
Opdrachten
 • Afl 1: Didgeridoo spelen Tjapuka, Aboriginal Village. Enkele kandidaten krijgen 16 dagen of korter de tijd om didgeridoo te leren spelen. Elke keer als het iemand lukt om een minuut lang aaneengesloten te spelen, gaat er F2500 in de pot.

4 Freshwater

Adres
Freshwater, Queensland, Australia
Opdrachten
 • Afl 2: Hollands feest Foke, Arnoud en John hadden samen een opdracht aangenomen: Het geven van een feest in een echte Australische pub, waar om 19:00 die avond 100 Australiërs de polonaise moesten dansen.

5 Clifton Beach

Adres
Clifton Beach, Queensland, Australia
Opdrachten
 • Afl 2: Water en land Zes kandidaten verdelen zich over een land-groep en een water-groep. Beide teams moeten vijf vragen goed beantwoorden... of de juiste antwoorden veroveren.

6 Tully River

Adres
Tully River, Queensland, Australia
Opdrachten
 • Afl 2: Raften In twee teams moeten de kandidaten raftend over een wilde rivier zoveel mogelijk enveloppes van hun eigen kleur verzamelen, want in één daarvan zit de F10000 die ze kunnen verdienen.

7 Pigeon Island

Adres
The Frankland Islands, Queensland, Australia
Opdrachten
 • Afl 3: Onbewoond eiland De kandidaten worden naar een mooi maar onbewoond eiland gebracht. Daar moeten ze 24 uur zien te overleven. Ze krijgen de opdracht om vissen te vangen en kokosmelk te verzamelen.

8 Russell Island

Adres
The Frankland Islands, Queensland, Australia
Opdrachten
 • Afl 3: Australische gerechten Petra en Robin proeven typisch Australische gerechten en moeten vervolgens aan de hand van beschrijvingen raden, welk van deze gerechten hun medekandidaten proeven.

9 Smithfield Heights Bungee Jump

Omschrijving
http://www.ajhackett.com.au/
Adres
"Smithfield Heights", Karunda, Australia
Opdrachten
 • Afl 3: Bungeejumpen De kandidaten kunnen met "de kortste opdracht uit de serie" maar liefst F15000 verdienen. Daarvoor moeten wel álle kandidaten op tijd een bungeejump maken vanaf Smithfield Heights.

10 Cairns

Adres
Cairns QLD, Australia
Opdrachten
 • Afl 4: Doolhof In een PacMan-achtig doolhof moet steeds één speler het einde bereiken zonder door jagers gepakt te worden, terwijl de andere speler op afstand aanwijzingen geeft.

11 Hervey Bay

Adres
Hervey Bay, Queensland 4655, Australia
Opdrachten
 • Afl 4: Walvissen spotten De walvisjagers gaan met een boot het water op en krijgen een camear mee. Ze moeten voor F5000 een foto maken van de kop én de staart van een walvis, én eentje waar vier walvissen opstaan.

12 Maryborough

Adres
Maryborough QLD, Australia
Opdrachten
 • Afl 4: Australische kampioenen De kandidaten gaan boomerang gooien, boogschieten en karten. Ze doen dit echter tegen lokale kampioenen... maar welke kampioen hoort bij welke sport?
 • Afl 5: Zware individuele opdrachten Na een nacht op een zelfgekozen slaapplaats, heeft Angela voor elke kandidaat een zware of een erg zware opdracht in de aanbieding. Arnoud kan het hen iets makkelijker maken.

13 Fraser Island

Adres
Fraser Island, Queensland, Australia
Opdrachten
 • Afl 5: Rennen naar de vlag Vier spelers moeten individueel naar een vlaggenmast op het strand van Fraser Island zien te komen, maar er zijn twee jagers die hen proberen te pakken.

14 Brisbane

Adres
Brisbane, Queensland, Australia
Opdrachten
 • Afl 6: Truckers interviewen De kandidaten krijgen een camera en twee surfplanken mee. Ze moeten voor zonsondergang 500km afleggen en daarbij tien Australische truckers filmen over hun mening over Nederland.

15 Byron Bay

Adres
Byron Bay, New South Wales, Australia
Opdrachten
 • Afl 6: De ronde van Byron Bay De kandidaten kunnen F5000 verdienen met de ronde van Byron Bay: Fietsen, hardlopen, kajakken en bergbeklimmen. Als de langzaamste dit binnen anderhalf uur redt, verdienen ze het geld.
 • Afl 6: Vermommen Petra krijgt de kans een vrijstelling te verdienen als ze zich zó goed vermomt, dat haar mede-kandidaten haar later die dag niet herkennen tussen een groep Australiërs.
 • Afl 7: Twee armbanden Petra en Robin moeten een waardevolle armband onderscheiden van een namaak-versie, zonder de hulp van een juwelier. De opdracht levert F5000 op óf kost F5000 uit de pot.
 • Afl 7: Circus Wilmie en Robin moeten een circusact instuderen, waarbij ze aan trapezes zwaaien. Als ze de act op tijd beheersen, verdienen ze er F5000 mee.
 • Afl 7: Surfen De kandidaten splitsen zich in twee groepen. Petra en Deborah moeten allebei vijf seconden in de branding surfen. Als dat lukt, voegen ze F5000 toe aan de pot.

16 Nimbin

Adres
Nimbin, New South Wales, Australia
Opdrachten
 • Afl 7: Beestjes Wilmie en Deborah moeten lopend naar het dorp Nimbin in het binnenland, waar veel hippies zich hebben teruggetrokken. Voor F5000 moeten zij samen met tien bewoners het lied “Beestjes” instuderen.

17 Olympisch stadion

Adres
Stadium Australia, Sydney, Australia
Opdrachten
 • Afl 8: Ken je tegenstanders Met het laatste spel kan F15000 euro worden verdiend. Hoe beter je elkaar kent, hoe beter je het kunt spelen en hoe meer punten je verdient voor het volgende spel.

18 Circular Quay, Sydney

Adres
Circular Quay, New South Wales, Australia
Opdrachten
 • Afl 8: Veerboten De spelers moeten met de ferry langs één of meer locaties in Sydney. Met behulp van een voorwerp vinden ze daar personen die hun aanwijzingen geven voor de eindlocatie.