Seizoen 17Verenigde Staten

In het zeventiende seizoen reizen we mee naar de westkust van de Verenigde Staten. De eerste opdrachten spelen zich nog af in de bewoonde bewereld: Bovenop een hoge brug, bij een complexe oude papierfabriek en in een verlaten pretpark. Via de kust rijden ze naar het typische wild-west-dorpje Pendleton voor een dure veiling. Dan begint de groep aan een onvergetelijke huifkartocht langs een deel van de Oregon Trail. Daarna gaat de reis de hoogte in, zowel in de bergen bij de McKenzie Pass als in een luchtballon. Via Moltown arriveren uiteindelijk drie deelnemers bij Sparks Lake voor de finale, waarin Thomas de mol blijkt te zijn.

 • Eerste aflevering Het begin

  Het is begonnen: Wie is de mol 2017. En hoe. We hebben de negen kandidaten en de mol al in actie gezien. Ze zijn onderweg naar Portland, Oregon aan de noord-westkust van de Verenigde Staten. Een eigenzinnige en vooruitstrevende stad zo groot als Amsterdam die er trots op is om anders te zijn. Niet voor niets is de slogan: "Keep Portland weird". Het is het startpunt van een mooie maar ook verwarrende reis voor de kandidaten. Een reis waarbij loyaliteit en wantrouwen strijden om voorrang. En een reis vol extremen, door het echte Amerika. Langs besneeuwde bergtoppen, blauwe meren en door het wilde westen. Hier zullen de kandidaten opdrachten proberen te volbrengen met als tegenstander, de mol. Die doet er alles aan om ongemerkt zo veel mogelijk te saboteren om te voorkomen dat er geld verdiend wordt voor de pot. Die pot gaat naar de winnaar: De kandidaat die aan het einde van de reis die ene vraag juist weet te beantwoorden... Wie is de mol?

 • De mol Boven de grond

  Thomas Cammaert is een Vlaams acteur. Hij studeerde in 2006 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en kwam via het toneel bij VTM terecht. Daarna volgden rollen in grote musicals, waaronder Ramses en Soldaar van Oranje.

 • Kaart Verenigde Staten

  Tijdens dit seizoen bezochten de deelnemers 36 locaties. Bekijk ze allemaal op de kaart.

 • Geld De pot

  De opdrachten in dit seizoen leverden in totaal 24320 van de beschikbare 65160.

 • De winnaar Wie is het?

  Sanneke Marjolijn (Sanne) Wallis de Vries is een Nederlands cabaretière en actrice. Ze begon haar carrière bij het Leids Cabaret Festival en de Comedytrain. Naast haar eigen cabaretshows, werd ze bekend van Kopspijkers, Koefnoen, Moordwijven en Mees Kees.

© 2023 Ronald van der Velden