Helikopter-jachtOpdracht in aflevering 7

Daniël moet zijn vrijstelling verdedigen door vanuit een helikopter de anderen neer te schieten. De anderen moeten vier stukjes topito naar de andere kant van het speelveld brengen. Als dat lukt, verliest Daniël zijn vrijstelling en verdient de groep 2000 euro.

Tags: Schieten, Vrijstelling, Jagen en vluchten, Vliegen, Helikopter en Verzamelen

In het veld liggen kommen met stukjes gekleurde vrijstellingen. Er moet vandaag een vrijstelling gemaakt worden van vier verschillende kleuren. Als het lukt om zo’n combinatie naar de andere kant van het speelveld te krijgen, dan raakt Daniël zijn vrijstelling kwijt en verdient de groep 2000 euro voor de pot.

De groep begint chaotisch; moeten ze nu allemaal samen blijven of juist opsplitsen? Uiteindelijk is er nog niet echt een strategie. Zarayda is al heel snel af en ook Paulien, die de opdracht überhaupt somber inziet, wordt door Daniël uitgeschakeld.

Carolien en Kees zijn dan nog met z’n tweeën over. Helaas communiceren die samen niet zo heel gemakkelijk dus het blijft onduidelijk welke kleuren nu nog gehaald moeten worden. Carolien moet het laatste partje brengen terwijl Kees een afleidingsmanouvre uitvoert. Helaas is Daniël vele malen sneller.

Hij schiet Kees neer. Carolien bereikt de eindplek wel en de groep is helemaal blij. Maar dan komt Daniël erbij. Hebben ze geld verdiend, of houdt Daniël de vrijstelling? Art brengt het verrassende verlossende woord: Alle kandidaten zijn neergeschoten…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden