MinedumpsOpdracht in aflevering 2

Op een grote vlakte staan negen vlaggen met geld. De kandidaten mogen die vanuit een centrale tent proberen te gaan halen, zonder afgeschoten te worden door twee teams met paintball guns. In de tent is op een scherm de precieze positie van aanvallers, kandidaten en geld te zien.

Tags: Communicatie, Schieten, Snelheid, Jagen en vluchten, Zoeken en Verzamelen

De groep ontmoet Art op een minedump: Een heuvel die gemaakt is van grond uit de goudmijnen, die ergens gedumpt moest worden. Op de heuvel staan vlaggen met geld op negen plekken. Er zijn jagers die rondrijden op quads. Met paintball-geweren mogen ze kandidaten afschieten. In het midden staat een tent, waar de groep veilig is en met tablets het veld kunnen overzien.

Joep en Kees gaan eerst. De rest ziet hen en de schutters bewegen op de tablet. Ze geven aanwijzingen via portofoons. Zij komen niet zo ver en moeten snel terugvluchten. Daniël vindt maar liefst twee vlaggen en haalt in totaal 750 euro op.

Het spel verloopt succesvol: In ieder geval Kees, Tim en Daniël halen een hoop geld op. Paulien wordt als enige afgeschoten. Maar niemand houdt het geld echt goed in de gaten. Na een half uur zijn zes van de negen enveloppes binnen. In totaal is 1750 euro verdiend, maar volgens een sommetje van Joep ontbreekt dan het geld van één enveloppe...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden