AfleveringenSeizoen 12

 • De eerste twee uur Aflevering 1

  Wie is de mol seizoen 12. De traditie zet zich voort maar met nieuwe gezichten. Deze keer begint de jacht op de mol in het meest geïsoleerde land van Europa, aan de rand van de poolcirkel: IJsland. 2,5x zo groot als Nederland maar met slechts 300.000 inwoners. Een land met vulkanen die de wereld plat kunnen leggen en een land waar geld zomaar kan verdwijnen. Kortom, een ideale locatie voor de mol en wat minder voor de oprechte kandidaat die geld in de pot wil hebben. Toch zullen hier negen bekende Nederlanders op zoek gaan naar de mol door het uitvoeren van opdrachten. Het geld dat ze daarmee verdienen gaat uiteindelijk naar degene die het antwoord weet op die ene vraag: Wie is de mol?

 • In de min Aflevering 2

  Marion was de eerste afvaller. Een ingeving, zoals ze het zelf noemde, werd haar fataal. De andere deelnemers gaan verder, geteisterd door het woeste klimaat van IJsland. De vraag is, hoe goed ze elkaar inmiddels kennen. Heel goed, is te hopen voor hen, want dan komt eindelijk geld in de pot. Iets dat tot nog toe niet gelukt is, tot groot genoegen van de mol.

 • Geen toneel Aflevering 3

  Wat waren ze nerveus, de kandidaten bj de executie. Marit, die een vrijstelling heeft voor aflevering 3, leek bijna te bezwijken maar het was Dio die als tweede naar huis moest. Verspilde energie, al die zenuwen. En dat terwijl de kandidaten hun krachten hard nodig hebben. De omstandigheden hier in het onherbergzame IJsland worden er niet makkelijker op en de pot staat historisch laag. Er is er maar één die tevreden kan zijn: De mol.

 • Iemand anders Aflevering 4

  Plotseling had de groep het te pakken. Vorige week werd bij alle opdrachten geld verdiend voor de pot, die nu op het mooie bedrag van 8300 euro staat. Je zou bijna denken dat de mol aan het slapen is. Niets is minder waar: De mol weet dat er een opdracht aankomt die een ernstige aanslag kan doen op de pot. Maar voor het zover is, gaan de kandidaten eerst kopje onder en gaan ze een gezellig fietstochtje maken op een munitiedepot.

 • Van achter naar voren Aflevering 5

  Het is alsof er niets is gebeurd, alsof de jacht op de mol nog moet beginnen. De pot staat op 0 euro en een nieuw land ligt klaar om ontdekt te worden: Spanje, om precies te zijn de zuidelijke provincie Andalusië. De tegenstelling kon niet groter. Van de gure desolate natuurpracht naar het zonnige mediterrane straatleven. Dat wordt aanpassen voor de mol. Maar ach, die heeft zich in IJsland ook op prima gered. Ruim 10.000 euro uit de pot en Marion, Dio en Maarten terug naar huis. Alsof er niets is gebeurd? Er is juist heel veel gebeurd...

 • Rookgordijn Aflevering 6

  Marit was de eerste afvaller hier in Spanje. De vorige keer had de groep er nog ruim 10.000 euro voor over om haar of William te redden. Maar deze keer kon niets haar helpen. Vooral Liesbeth en Hadewych blijven verward achter: Zij volgden tot nu toe dezelfde strategie als Marit en blijkbaar leidt die tot een rood scherm. Deze aflevering kan één kandidaat weer een vrijstelling verdienen. Broodnodig in deze onzekere tijden.

 • Zelfkennis Aflevering 7

  In het moeras van wantrouwen dat Wie is de mol is, proberen de kandidaten zich wanhopig staande te houden. Door verbonden te sluiten en vooral informatie te delen. Zoveel, dat er soms amper sprake lijkt van tactisch spel. Al is dat langzaam aan het veranderen, heel langzaam. Het is aflevering zeven en de kandidaten beginnen door te krijgen dat ze voor zichzelf moeten kiezen.

 • Tim, Anne-Marie, Liesbeth Aflevering 8

  En toen was er weer een man minder. Na het vertrek van William blijft Tim alleen achter met drie vrouwen: Liesbeth, Anne-Marie en Hadewych. De cabaretier lijkt in het gedrang te komen. Of zit het anders en speelt de mol een geraffineerd spel waarbij de vrouwen tot het laatst worden gespaard? Het zou zomaar kunnen met deze mol die ook vereantwoordelijk is voor een historisch lage pot. 8100 euro, nog nooit zat er zo weinig in kas in de aflevering voor de finale.

 • Ja, nee... nee, ja Aflevering 9

  De jacht op de mol is bijna ten einde. En één conclusie is al te trekken: Dit jaar is de mol een vrouw. Het is een zoektocht met twee gezichten geworden: Ontberingen in de IJslandse kou gevolgd door de hitte in Spanje. En er is een persoon met twee gezichten: de mol, die de groep van veel geld heeft beroofd. Met als hoogte- of dieptepunt de onderhandelingen in het Höfti-huis in Reykjavik. Ruim 10.000 euro uit de pot. Nog steeds zit er minder in de kas dan vlak voor vertrek uit IJsland. Maar wie is daarvoor verantwoordelijk? Anne-Marie, Liesbeth of toch Hadewych?

 • Maar een in Spanje Aflevering 10

  Wie is de mol 2012 eindigt met drie vrouwen in de finale. Een unicum. De enthousiaste Hadewych, de flamboyante Anne-Marie en de koelbloedige Liesbeth. Wie van hen is de winnaar, wie is de verliezer en wie is de mol?

© 2023 Ronald van der Velden