In de minSeizoen 12, aflevering 2

Marion was de eerste afvaller. Een ingeving, zoals ze het zelf noemde, werd haar fataal. De andere deelnemers gaan verder, geteisterd door het woeste klimaat van IJsland. De vraag is, hoe goed ze elkaar inmiddels kennen. Heel goed, is te hopen voor hen, want dan komt eindelijk geld in de pot. Iets dat tot nog toe niet gelukt is, tot groot genoegen van de mol.

Dag 3

De kandidaten ontbijten samen en de sfeer is nog gemoedelijk. Ze beseffen dat ze een hoop moeten onthouden om de volgende test goed te maken: Wie zit aan welke ontbijttafel – tenzij er maar één ontbijttafel is natuurlijk. De groep bespreekt heel open, hoe over de mol gedacht wordt. En Tim en William maken daar natuurlijk graag gebruik van. Achter de schermen zien we dat het fanatisme ook flink toeneemt.

Die dag worden er twee opdrachten gespeeld: Een opdracht op een trap en een opdracht met twee jeeps. Het schiet weer niet op met de pot, want die blijft op -500 euro staan. Er volgen onderonsjes tussen Tim en Dio. Maar elkaar echt vertrouwen doen ze niet.

Dag 4

Op de vierde dag wordt nog een derde opdracht gespeeld. Dankzij het vertrouwen in Maarten en het gebrek aan vertrouwen van Maarten in de rest van de groep, blijft er toch nog een mooi bedrag over. En dan is het tijd voor de test. Tim heeft een vrijstelling en gaat dus sowieso door. Dat geldt ook voor Frits, Anne-Marie en Marit. Voor Dio houdt het WIDM-avontuur echter na twee afleveringen op met een rood scherm.

© 2023 Ronald van der Velden