Iemand andersSeizoen 12, aflevering 4

Plotseling had de groep het te pakken. Vorige week werd bij alle opdrachten geld verdiend voor de pot, die nu op het mooie bedrag van 8300 euro staat. Je zou bijna denken dat de mol aan het slapen is. Niets is minder waar: De mol weet dat er een opdracht aankomt die een ernstige aanslag kan doen op de pot. Maar voor het zover is, gaan de kandidaten eerst kopje onder en gaan ze een gezellig fietstochtje maken op een munitiedepot.

Dag 6 (23 mei)

De groep proost ’s avonds op Maarten, die die middag vertrokken is. Frits brengt het onderwerp op de vraag welke quiz de mol zou kunnen winnen. Hij weet immers dat die vraag in de test terug zal komen. Achteraf bekent Liesbeth dat ze zijn gedrag nogal doorzichtig vindt want ze blijkt prima door te hebben welke informatie hij van William gehad heeft.

Dag 7 (24 mei)

De volgende dag zijn er twee opdrachten. Marit heeft de rol van penningmeester op zich genomen en kan vandaag weer geld aan haar pot toevoegen. In de bus stelt Hadewych voor om wat minder informatie te delen aangezien het spel nu wel echt begonnen is. Frits is tegen maar de dames blijken het al voor de stemming eens te zijn.

Dag 8 (25 mei)

De dag erna begint met een schok: Tijd voor de test en executie. Deze spelen zich af in de haven van Reykjavik, de vertrekplaats voor walvisjagers en voor één van de mollenjagers. Maar alle kandidaten krijgen een groen scherm, totdat Marit en William overblijven. [46:38] Dan vertelt Art over de onderhandelingen die in 1986 plaatsvonden in Reykjavik, tussen de leiders van Rusland en de Verenigde Staten. Op precies diezelfde plek gaan de kandidaten onderhandelen over de toekomst van William en Marit. Dat doen ze niet heel verstandig: Er hoeft niemand maar huis maar de pot is weer helemaal... leeg.

© 2023 Ronald van der Velden