Tim, Anne-Marie, LiesbethSeizoen 12, aflevering 8

En toen was er weer een man minder. Na het vertrek van William blijft Tim alleen achter met drie vrouwen: Liesbeth, Anne-Marie en Hadewych. De cabaretier lijkt in het gedrang te komen. Of zit het anders en speelt de mol een geraffineerd spel waarbij de vrouwen tot het laatst worden gespaard? Het zou zomaar kunnen met deze mol die ook vereantwoordelijk is voor een historisch lage pot. 8100 euro, nog nooit zat er zo weinig in kas in de aflevering voor de finale.

Dag 15

Het wantrouwen slaat nu echt toe. Anne-Marie vertelt voor de camera dat ze bewust niet al teveel contact meer zoekt met andere kandidaten. Het is immers een spel en ze wordt een beetje moe van alle dingen die kandidaten elkaar in vertrouwen vertellen.

De groep voert een opdracht uit in het centrum Sevilla, maar helaas wordt daar weinig geld mee verdiend. Dan reist men verder naar een luxe hotel ten noorden van de stad. Na een frisse duik in het zwembad, is het tijd voor een tweede opdracht waar we het woord ‘stierenvechtersarena’ eindelijk terugzien.

Dag 16

De volgende ochtend moeten de kandidaten zich al om half zeven in galakostuum kleden voor ze teruggaan naar Sevilla. Terwijl de dames zich een uur lang optutten, zit Tim rustig te lezen in zijn hotelkamer. Dan vertrekken ze, op weg naar een vrijstelling.

Bij het hotel volgt de test. Hoewel Liesbeth en Anne-Marie een vertrouwelijk gesprek voerden in de hoteltuin, blijkt hun wantrouwen niet verdwenen. Liesbeth vult in dat de mol als vierde het doolhof in ging en Anne-Marie vertelt aan het begin van de executie dat Liesbeth haar mol blijft.

Als eerste krijgt Hadewych een groen scherm. Daarna is Tim aan de beurt en helaas moet hij vertrekken. Die klap komt hard aan bij de hele groep. En nu staan er voor het eerst drie dames in de finale...

© 2023 Ronald van der Velden