Ninja'sOpdracht in aflevering 9

Op een eiland bij Tokyo zoeken de kandidaten in het donker naar geld. Er zijn echter ninja's die hen kunnen aftikken. De kandidaten kunnen de ninja's op afstand neerschieten en mogen elkaar 'bevrijden'. Verzamelen ze genoeg geld in de geldkist?

Tags: Schieten, 's Nachts, Jagen en vluchten, Zoeken, Verzamelen en Geld

Op een eilandje bij Tokyo valt maar liefst 5000 euro te vinden. Als het donker is, moeten de kandidaten op zoek naar dit geld en brengen het naar de geldkist in het bos. Maar pas op, er zijn zeer goed getrainde ninja’s in het bos. Die doen er alles aan om de kandidaten in de boeien te slaan en hun buit te veroveren.

De finalisten krijgen allemaal een laserpak met een lasergun, net als de ninja’s. Ninja’s die neergeschoten worden, vliegen uit het spel. De kandidaten kunnen slechts afgetikt worden. Ze worden dan vastgebonden en moeten wachten tot ze door een medekandidaat bevrijd worden.

Verspreid over het eiland liggen 14 lampionnetjes en onder elk lampionnetje zit geld. Wanneer ze gaan branden, zijn ze goed te zien voor de kandidaten. Het geld ligt er pas onder, wanneer het lampionnetje aan gaat. De eerste duizend euro is snel gevonden en wordt in de pot gedaan.

Maar wanneer de kandidaten, die nog steeds met z’n drieën lopen, weer terugkomen bij de pot zien ze dat het geld verdwenen is. Dát hadden de kandidaten zich even niet gerealiseerd. Dus moet er opgesplitst worden en blijft Sanne als eerste bij de pot achter.

Midden in het spel gaat het fout. Frits bewaakt op dat moment de pot en schiet per ongeluk Sanne dood. Zij ligt dus definitief uit het spel. Kim moet dus in haar eentje op zoek naar geld en dat gaat ook fout: Ze wordt afgetikt in de schaduw en haar handen worden vastgebonden.

Kim wil graag door Frits bevrijd worden, maar er zit al ruim 2500 euro in de pot. Frits besluit dus de pot in de gaten te houden en af en toe zelf een lampion te zoeken. Het lukt hem zowaar om geld te pakken én twee ninja’s neer te schieten.

Met nog een halve minuut te gaan waagt Frits nogmaals de gok en rent naar een lampion. Ook daar vindt hij geld. Niet leuk voor Sanne, maar de opdracht wordt afgerond met maar liefst 3050 euro winst.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden