PokerenOpdracht in aflevering 8

In groepjes van twee moeten twee ontbrekende speelkaarten gezocht worden. Wie ze als eerste vinden, maken tijdens een spannend pokerspel kans op een vrijstelling. De anderen kunnen geld verdienen.

Tags: Puzzels en bordspellen, Zoeken, Leren, Tunnel en Water

Er moeten twee teams komen en er staat een vrijstelling op het spel. Patrick gaat met Edo, Dennis met Regina. Ze gaan achterin een truck en rijden een route door de wildernis. Op de truck hangt een kaart en die moeten ze allemaal even overtekenen. Dat valt niet mee, want de wagen schudt alle kanten op.

Ze komen bij een open plek en Pieter Jan toont twee kaartspellen. In elk spel ontbreken twee kaarten en die moeten ze vinden. Da’s heel makkelijk want ze liggen onder de rode en blauwe vlaggen die ze Pieter Jan hen in de verte aanwijst. Het team dat z’n ontbrekende twee kaarten als eerste bij Pieter Jan brengt, is in de race voor een vrijstelling.

Pieter Jan gooit de kaartspellen naar Dennis en Edo en de opdracht begint. Maar wat zo simpel zou moeten zijn, blijkt veel lastiger. Als ze de vlaggen optillen, ligt daar... niets. Dennis beseft als eerste dat ze een grot in moeten want hij had al twee duikers zien lopen. De anderen beseffen dat pas drie minuten later.

De ondergrondse grotten blijken onder water te staan. De route die de wagen bovengronds aflegde, is ook de route die ze door de grotten met water moeten zwemmen. Dus duiken ze het water in en gaan met een zaklamp op zoek.

Dennis vindt als eerste onder water een rode kaart die hij nodig heeft. Intussen zwemmen Edo en Patrick in een grotje boven hun eerste blauwe kaart. Regina vindt de andere kaart van het andere team en daar vlakbij vindt ze ook de eigen tweede kaart.

Boven de grond overhandigt Dennis de twee kaarten aan Pieter Jan en daarmee maken hij en Regina kans op een vrijstelling. En dan mag er eindelijk gepokerd worden. Als één van hen twee wint, hoeft die niet naar huis. Als Patrick of Edo wint, gaat de vrijstelling niet door en komt er 3000 euro in de pot. Er wordt precies een half uur gespeeld en wie het meeste geld heeft, is de winnaar.

Patrick zet steeds enorm in. Daardoor gaan Dennis en Regina vrij snel weg en kan er slechts nog geld wisselen tussen Edo en Patrick, waardoor het lastig wordt om te winnen en de vrijstelling af te pakken. In de laatste ronde gaat iedereen all-in en dan wint Edo. Geen vrijstelling dus maar wel 3000 euro voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden