Stalen zenuwenOpdracht in aflevering 2

De kandidaten moeten stenen verzamelen, die met een machine in balletjes veranderen. Die moeten trappen op gesjouwd worden naar geldkokers. Intussen probeert Sarah haar terugkomst te verdienen met een zenuwspiraal die de anderen onder stroom zet.

Tags: Schieten, Jagen en vluchten, Verzamelen en Groot gebouw

Rik laat de groep zoeken naar grondstoffen. Die kunnen ze omvormen tot ijzeren balletjes en daarmee kunnen ze geldkokers vullen. Maar op het terrein kan ook een drone actief worden die hen in het vizier probeert te krijgen en dan moeten ze dekking zoeken want elke kandidaat krijgt slechts twee levens. In totaal kan 3000 euro verdiend worden en ze krijgen 45 minuten de tijd.

Ze weten niet dat Sarah ook aan de opdracht meedoet. Zij moet 1500 euro van het verdiende bedrag afsnoepen door de zenuwspiraal te trotseren. Hoe verder ze komt, hoe hoger haar percentage van het bedrag dat de groep verdient. Maar steeds als de ring de spiraal raakt, is zij de oorzaak van het opstijgen van de drone. En de anderen kunnen dan een schok krijgen. Alleen als ze voldoende geld pakt, komt ze terug in het spel.

De groep heeft brancards om stenen te verplaatsen. Maar nog voordat ze echt geld kunnen verdienen, raakt Sarah buiten hun medeweten de spiraal en stijgt de drone op, om al snel Jurre te raken. Daarna spelen ze verder. Als ze stenen in de machine gooien, komen er balletjes uit die op een schaal gelegd moeten worden. Zo kunnen ze die een stalen trap op sjouwen richting de geldkokers.

Maar wanneer Sarah de spiraal raakt, komt de trap onder stroom te staan. In het trappenhuis zijn drie locaties met geldkokers; hoe hoger de verdieping waarop de koker staat, hoe hoger het te verdienen bedrag maar hoe groter natuurlijk het risico op een schok. Soy is de eerste die dat ondervindt terwijl hij met een schaal vol balletjes de trap op loopt. Jammer, want hij was onderweg naar de vierde verdieping waar 1500 euro verdiend kan worden.

Soy en Ranomi worden tijdens de volgende vluchten van de drone geraakt en verliezen ook een leven. Maar het lukt Soy en Nabil wel om de koker van de 1000 euro te vullen. Daarna worden Soy en Nabil beiden uitgeschakeld door de drone. Met nog een paar seconden op de klok blijven de kandidaten de trappen trotseren.

Rik vertelt de groep wie de drone aanstuurde en de schokken veroorzaakte. Er werd helaas maar 1300 euro verdiend en dat is niet voldoende om Sarah zichzelf terug te laten kopen. De pot komt op 4550 euro en Sarah verlaat definitief het spel, zonder de groep nogmaals te zien.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden