Seizoen 20bItalië

In het jubileumseizoen zien we tien oude bekenden terug, die in Italië op zoek gaan naar de mol in hun midden. De reis brengt hen door heuvelachtige landschappen, via schitterende steden als Florence en Pisa naar een hele bijzondere lange opdracht op Elba. Terug op het vaste land volgt na een déja-vu-opdracht de ontknoping.

 • Eerste aflevering Het begin

  Het is bekend wie de kandidaten zijn van dit extra seizoen van Wie is de Mol. Ze zijn, heel toepasselijk, in Toscane; hier ligt de oorsprong van de Renaissance, wat letterlijk wedergeboorte betekent. De ideale regio om met de wetenschap van toen, opnieuw jacht te maken op de mol. Het avontuur begint in Val d’Orcia, een streek in Midden-Italië, een heuvellandschap ten zuiden van Siena met op de toppen pittoreske dorpjes, middeleeuwse kastelen, uitgestrekte wijngaarden en cipressen maken het een geliefd landschap dat vaak terugkomt in schilderijen uit de Renaissance. Onderweg proberen de kandidaten met opdrachten geld te verdienen voor de pot. Maar opnieuw is in hun midden die ene tegenstander die probeert ongemerkt de boel te saboteren zodat de winst zo laag mogelijk blijft. De uiteindelijke opbrengst is voor de kandidaat die aan het einde van de reis het antwoord weet op die ene vraag: Wie is de Mol?

 • De mol Boven de grond

  Jeroen Kijk in de Vegte is een Nederlands televisiepresentator, voice-over en radio-dj. Zijn stem is onder andere bekend van de radioshows van Robert Jensen en Ruud de Wild en de programma's Eigen Huis en Tuin, Idols en RTL Boulevard.

 • Kaart Italië

  Tijdens dit seizoen bezochten de deelnemers 32 locaties. Bekijk ze allemaal op de kaart.

 • Geld De pot

  De opdrachten in dit seizoen leverden in totaal 12580 van de beschikbare 38582.

 • De winnaar Wie is het?

  Nikkie de Jager is een Nederlandse visagiste uit het Noord-Brabantse Uden die zich vooral bezighoudt met video's over make-up en lifestyle via haar "NikkieTutorials". Sinds 2008 is ze actief op Youtube, waar ze miljoenen abonnees heeft. Ook op andere sociale media is ze enorm populair - ze is in 2019 de meest invloedrijke vlogger in Nederland.

© 2023 Ronald van der Velden