PaardrijdenOpdracht in aflevering 6

De groep gaat paardrijden en moet onderweg puzzelstukken verzamelen zonder af te stijgen. De puzzel vertelt hen, waar de penningmeester heen moet vliegen met een helikopter om geld te vinden. Deze kiest dan uit zes enveloppes, waarbij de enveloppe van de mol het meeste geld bevat.

Tags: Dieren, Puzzels en bordspellen, Helikopter en Verzamelen

De volgende dag belt Art tijdens het ontbijt. De deelnemers gaan een frisse ochtendwandeling maken naar de Drakensbergen en daar zal de penningmeester een moeilijke keuze moeten maken. De groep rijdt naar een soort ranch waar niet gewandeld, maar paardgereden gaat worden.

Langs de route ligt een aantal puzzelstukken. De kandidaten moeten die stukken pakken vanaf hun paard zonder af te stijgen. In totaal worden tien stukken verzameld: Kees 1, Daniël 3, Carolien 6. Uiteindelijk komen ze bovenaan een berg bij Art, een helikopter en een puzzeltafel.

De groep krijgt drie minuten de tijd om de puzzel op te lossen. Er ontstaat een grote chaos waarin het niet lukt. De puzzel is wel nodig om erachter te komen, waar in de bergen geld verstopt ligt. Maar er liggen slechts twee puzzelstukjes aan elkaar als de tijd om is.

Art is in een gulle bui: Eén extra puzzeltijd te koop voor 250 euro. Daar maken ze graag gebruik van en dan lukt het plotseling wel om de puzzel op te lossen. Vervolgens mag penningmeester Kees in de helikopter stappen. Een pijl op de puzzel wijst richting een berg. Daar zou dan geld moeten liggen.

Zodra Kees aankomt bij de berg, ligt daar niet één maar zes enveloppes. Kees moet kiezen wie hij het meest verdenkt, want in de enveloppe van de mol zal het grootste bedrag zitten en hij mag maar één enveloppe openen. Hij kiest uiteindelijk voor Carolien en vindt 1500 euro waarmee de pot op 11320 euro komt. Maar hij vertelt niet aan de anderen, wie hij gekozen had…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden