PuzzelrouteOpdracht in aflevering 5

De groep moet een legpuzzel in elkaar zitten om een routekaart te vinden. Elke seconde puzzeltijd kost 5 euro. Met de routekaart kunnen ze de kampeerplaats in het Kruger Park vinden.

Tags: Puzzels en bordspellen, Route en Rijden

Art geeft de groep de sleutels voor twee jeeps. Voor het donker is, moet de groep bij de kampeerplek zijn. Om daar te komen moet eerst een puzzel worden opgelost van grote houten blokken. Daarop staat namelijk de routekaart. Als dat lukt, verdienen ze alvast 3000 euro voor de pot. Maar elke seconde puzzeltijd kost 5 euro per seconde.

De groep gaat gelijk aan de slag en als de klok op een restant van 2470 euro staat, denken ze klaar te zijn. Maar Daniël ziet dat er nog een rare hoek in de weg zit en draait één van de blokken om. Er is dan nog 2040 euro over. Er is dus 3:12 minuten gepuzzeld.

De mannen pakken de ene auto en de vrouwen de andere. De mannen rijden voorop met de aanhanger waarop de kaart ligt. Iedere auto heeft een walkie-talkie. Na een tijdje rijden lijkt er niets meer van de route te kloppen.

Als ze stoppen, beseffen ze dat één van de blokken waarschijnlijk toch verkeerd om ligt. In gedachten draaien ze hem om en dan is de route wel weer te vinden. Helaas komen ze vervolgens een agressieve olifant tegen die ze voorzichtig moeten passeren. Dat lukt en tegen zonsondergang vinden ze hun overnachtingsplek. De opdracht is geslaagd, de pot komt op 8270.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden