LabyrinthOpdracht in aflevering 8

Middenin een doolhof liggen enveloppes met geld. De kandidaten moeten die enveloppes naar buiten brengen zonder getikt te worden. Via een beeldscherm kan van bovenaf geobserveerd worden om elkaar te helpen.

Tags: Schieten, Jagen en vluchten en Geld

De groep komt aan bij een stierenvechters-arena. De pot heeft nog nooit zó laag gestaan maar nu kan er 3500 euro bijverdiend worden. Gelukkig hoeft de groep daarvoor niet in gevecht met een stier. In de arena is een groot doolhof van hooibalen gebouwd.

De kandidaten gaan één voor één het doolhof in. In het midden liggen vier enveloppes. Iedereen mag één enveloppe meenemen en naar buiten lopen... zonder gepakt te worden. Er loopt echter een enge man met bandana rond die hen af kan tikken. Deze man komt het doolhof binnen, zodra een enveloppe gepakt is. De enveloppe gaat dan verloren.

Tim gaat als eerste het doolhof in. Hij moet flink rennen om de enge man af te schudden maar bereikt veilig het einde. Daar kan hij via een beeldscherm van bovenaf het doolhof zien. Met een portofoon mag hij dan de andere kandidaten begeleiden.

Liesbeth gaat als tweede. Zij pakt een enveloppe maar wordt dan afgetikt. Ze volgt een aantal aanwijzingen van Tim niet op. Als derde gaat Hadewych. Tims begeleiding is hier veel duidelijker en zij bereikt veilig de uitgang. Anne-Marie gaat als vierde. Zij luistert wat minder goed naar Tim en wordt afgetikt.

Buiten het doolhof telt Art het geld. De enveloppes van Anne-Marie en Liesbeth bevatten 1250 en 750 euro. Deze gaan dus verloren. Tim heeft 1000 euro en Hadewych heeft 500 euro. De pot komt daarmee op 10101 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden