Holland VillageOpdracht in aflevering 2

Geblinddoekt wordt de groep naar Holland Village bracht, een oud-Hollands dorpje in Japan. Ze moeten in duo's of alleen op zoek naar geld, maar kunnen worden afgeschoten. Onderweg kunnen ze delen van een plattegrond ontgrendelen.

Tags: Communicatie, Schieten, Camera's, Verstoppen, Jagen en vluchten, Zoeken en Stad

Geblinddoekt moeten de kandidaten in een bus stappen. Ze worden naar een voor hen onbekende bestemming gebracht en gaan een gebouwtje binnen. Dan start er een videoboodschap van Pieter Jan, die de groep vraagt om de blinddoeken af te doen. Ze moeten van hem aannemen, dat ze nog steeds in Japan zijn, al lijkt de achtergrond van het filmpje nogal Nederlands.

Pieter Jan legt uit dat ze in groepjes van één of twee kandidaten naar buiten moeten om te ontdekken dat ze in een droom terecht gekomen zijn, een boze droom. Ze moeten het geld vinden binnen een uur en uitkijken voor de mannen in zwarte pakken.

De groep blijkt zich in Holland Village te bevinden, een dorp met replica’s van tientallen Nederlandse gebouwen. Door het dorp lopen vier Japanse mannen in zwarte pakken, die proberen om de kandidaten af te schieten met een lasergun. Als dat lukt, ligt de betreffende speler uit het spel.

De kandidaten moeten knoppen indrukken die op allerlei plekken in het dorp staan. Daarmee wordt steeds één van de negen stukken van een kaart zichtbaar of onzichtbaar op een display in de beginlocatie. Door de knoppen allemaal te vinden en in te drukken, wordt de hele kaart zichtbaar. Dan kunnen ze zien waar het geld ligt en waar de knoppen staan.

Op de beginlocatie zijn via een beamer ook vier beveiligingscamera’s te zien. Omdat de groep walkie-talkies heeft, kunnen ze aanwijzingen geven aan de spelers die buiten zijn. Arjen en Sanne gaan als eerste naar buiten. Ze drukken drie knoppen in en komen dan bij een draaimolen. Barbara denkt dat daar geld ligt, dus wagen ze een gokje en worden op een roltrap afgeschoten door een bewaker.

Dan gaan Hind en Manuel samen. Ze drukken weer op de knop bij het beginpoortje, waardoor een deel van de kaart verdwijnt. Ze zijn echter minder voorzichtig en geven ook niet door, waar ze lopen. Ze worden afgeschoten maar intussen beseft Tim wel, dat er slechts één plek met geld is. De rest van de symbolen op de kaart is slechts als herkenningspunt bedoeld.

Tim en Kim gaan als derde duo op pad. Ook zij vinden een knop en zien een andere over het hoofd, voordat Tim afgeschoten wordt als ze ergens staan te schuilen. Kim gaat in haar eentje op pad en weet nog een knop te vinden, maar geeft niet duidelijk aan waar ze is. De groep vraagt haar terug te keren, maar ze wordt afgeschoten.

Als Erik en Barbara naar buiten gaan, worden ze al bij het poortje beschoten. Barbara is af en Erik moet in zijn eentje verder. Hij wordt achtervolgd door een bewaker en wordt uiteindelijk neergeschoten. Dan is Frits in zijn eentje over. Hij besluit om eerst op zoek te gaan naar meer knoppen, zodat hij niet zomaar op zoek hoeft naar het geld.

Hij gaat weer naar de knop in het kerkje en wanneer hij terugkeert, blijkt het middelste stukje kaart te zijn verschenen. Daar ziet hij het begingebouw en een eurotekentje. Maar helaas is het gebouw inmiddels omsingeld. Hij waagt het erop, maar wordt neergeschoten op de trap naast het gebouw, op weg naar de 3000 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden