LasergamenOpdracht in aflevering 5

Twee kandidaten proberen de anderen geldzakken te laten vinden en een ruïne binnen te laten brengen. Ze kunnen meekijken door het vizier van drie sluipschutters, die de kandidaten proberen uit te schakelen.

Vorm een team van twee kandidaten in wier handen je je leven zou leggen. Jon en Vivienne worden door de anderen aangewezen. Zij gaan met Pieter Jan naar Dunluce Castle. Van daaruit vertrokken kruisvaarders. De twee moeten de collega-kandidaten langs een serie sluipschutters loodsen, de ruïnes in. Ze beschikken over drie camera’s, waarmee ze precies door het vizier kijken van drie schutters.

Elke kandidaat mag één zak geld meenemen over de finishlijn. Ze krijgen portofoons waarmee ze met Jon en Vivienne kunnen praten. Dennis heeft als eerste een zak geld te pakken met maar liefst 2500 euro. Rick en Froukje nemen het risico om het hele veld over te steken, zodat ze aan de andere kant naar geld kunnen zoeken.

Als eerste wordt Vivienne afgeschoten. Froukje vindt na lang zoeken een zak met ‘slechts’ 500 euro en in een grot vindt Rick 1000 euro. Froukje gaat rennen op aanwijzing van Vivienne en wordt dan vrij snel neergeschoten. Bij Rick gebeurt hetzelfde. Uiteindelijk komen alleen Dennis en Sebastiaan binnen, met slechts één zak van 2500 euro. De pot komt op 6100.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden