Kist, kraan, schepOpdracht in aflevering 9

De kandidaten moeten zorgen dat de juiste eigenschappen bij de juiste persoon terecht komen. En dan volgt de echte opdracht: Eén iemand gaat de grond in, één iemand bestuurt een kraanwagen en één iemand gaat goud scheppen.

Tags: Lef en Zoeken

Voor de opracht die ’s middags volgt, is essentieel, dat de juiste man of vrouw op de laatste plek staat. En daar kunnen ze tijdens de eerste opdracht voor zorgen. Nu volgt de laatste gelegenheid om de pot te spekken met maar liefst 5000 euro. Pieter Jan heeft een berg boomstammetjes met eigenschappen erop. Deze eigenschappen moeten bij de juiste personen terechtkomen. ? [05:18] Uiteindelijk heeft iedereen vier bordjes voor zich liggen. Pieter Jan voegt er voor iedereen één aan toe: - Dennis: Lef, je overgeven, betrouwbaar, kist - Regina: Leergierig, systematisch, topfit, kraan - Edo: Oog voor detail, behendig, zelfbeheersing, schep

Die middag volgt het tweede gedeelte van de opdracht. Dennis gaat in een ondergrondse kist. Regina gaat in een gele graafmachine. Edo’s oog voor detail kan in deze opdracht goud opleveren. Regina gaat grote hopen zand afgraven. Edo speurt naar goud. Dennis is degene die bepaalt hoe lang de opdracht duurt.

Omdat Edo het niet altijd bijhoudt, gaat Regina zelf op zoek naar het goud door de schep van haar machine langzaam leeg te laten lopen. En dan vindt Edo eindelijk de eerste goudstaaf en even later de tweede. Ook de derde wordt op tijd gevonden, maar terwijl Regina de vierde opschept, seint Dennis dat hij uit de kist wil. De opdracht eindigt met een opbrengst van 1500 euro. De pot eindigt dit seizoen dus op 20375 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden