TegenstellingenSeizoen 8, aflevering 5

Rust is de deelnemers niet gegund; het worden dagen van grote tegenstellingen: Tussen luxe en eenvoud, tussen zien en gezien worden en tussen de mol zijn en de mol spelen.

Dag 7, Mexico City

De eerste man is vertrokken en dat zorgt voor enig evenwichtsherstel in de groep. Men is inmiddels aangekomen in Mexico City en wordt meegenomen naar een pretpark, La Feria Chapultepec Magico, voor een opdracht. Daarna gaan ze een heel chique hotel binnen en volgt een tweede opdracht, die de achtste dag pas echt wordt uitgevoerd.

Dag 8, Mexico City

Met de opdracht van dacht acht raakt Regina haar vrijstelling al snel weer kwijt, maar wie mag hem dan hebben? Een strategie zou kunnen zijn om één iemand zo slecht mogelijk de test te laten maken en vooraf af te spreken dat diegene de vrijstelling krijgt… maar dan moet diegene wel te vertrouwen zijn.

De groep wil het risico lopen en laat Joris de test als slechts maken. Hij twijfelt nu stiekem, of hij 100% op één iemand zal inzetten die hij stevig verdenkt. De kleur van zijn scherm kan hem dan zekerheid bieden, zonder dat hij het risico loopt om de serie te moeten verlaten.

Eerst laat Pieter Jan de uitslag van de test zien. Patrick krijgt een groen scherm, evenals Regina. Ook Dennis en Dunya krijgen een groen scherm. Het is gelukkig Joris die een rood scherm ziet, maar levert dit hem ook informatie op? In ieder geval hoeft er niemand naar huis toe.

© 2023 Ronald van der Velden