Zin makenOpdracht in aflevering 3

Alle kandidaten krijgen een bordje met een woord op hun buik en rug. Ze moeten elkaar vinden in de stad en met handboeien een lange keten vormen, zodat een zin ontstaat. Elk woord is 250 euro waard.

Tags: Puzzels en bordspellen, Zoeken en Stad

Edo gaat de straat op om een zo lang mogelijke zin te vormen door zich vast te ketenen aan de andere deelnemers. Elk woord levert 250 euro op. Hij moet een bordje voor op zijn rug en één voor op zijn buik uitkiezen, omhangen en op weg gaan.

Als eerste klikken Coen en Regina aan elkaar, omdat ze “zie die” wel een mooie combinatie vinden. Niet heel logisch en verstandig. Daarna gaat Edo achterstevoren bij hen lopen. Zo ontstaat de prachtzin “zie die mol” en “op rennen kandidaten”. Dennis willen ze er niet bij hebben, aar Edo roept hem toch.

Patrick komt Dunya tegen maar zij kunnen elkaar nauwelijks aanvullen. Daarnaast heeft Patrick de handboei al aan één hand vastzitten, wat de mogelijkheden nogal beperkt. Ze koppelen zich uiteindelijk toch aan de slinger van zes en dan lopen er nog slechts twee kandidaten rond. Joris loopt echter weg als hij de groep zit en ze gaan dus achter hen aan.

Wanneer ook Joris en Georgina vastzitten, kan de hele slinger naar Pieter Jan toe. Hij leest de zin voor en komt niet verder dan “Maar ik zie die mol en het dorp saboteert”, negen woorden dus. De complete zin luidt: “Acht kandidaten rennen het dorp op en neer maar de mol saboteert en die zie ik”. Er is 2250 euro verdiend.

- Joris: Maar / Neer - Dennis: Ik / Acht - Coen: Zie / Kandidaten - Regina: Die / Rennen - Edo (achterstevoren): Op / Mol - Patrick (achterstevoren): De / En - Dunya: Het / En - Georgina: Dorp / Saboteert

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden