Topito-memoryOpdracht in aflevering 3

Op tafel staan gekleurde bekertjes met daaronder nul of meer topito’s. Iedereen mag één keer, wanneer hij of zij zelf wil, een bekertje claimen en de inhoud daarvan hebben. Peter Jan tilt omstebeurt de bekertjes op en dan mogen de kandidaten roepen. Bekertjes die niet worden geclaimd, gaan weer terug op tafel.

Tags: Puzzels en bordspellen

De kandidaten krijgen hun tweede mogelijkheid om topito’s te verdienen. Coen en Georgina hebben er al een paar op zak. Wat ze wellicht niet beseffen, is dat de topito’s van Annette uit het spel zijn. Op tafel staan gekleurde bekertjes met daaronder nul of meer topito’s. Iedereen mag één keer, wanneer hij of zij zelf wil, een bekertje claimen en de inhoud daarvan hebben.

Peter Jan tilt omstebeurt de bekertjes op en dan mogen de kandidaten roepen. Bekertjes die niet worden geclaimd, gaan weer terug op tafel. Wie slim is en geduldig, kan dus wachten tot de inhoud van veel bekers bekend is en dan een keuze maken. Regina accepteert één topito, een leeg bekertje wordt natuurlijk geweigerd en ook een volgend bekertje met één topito kan niet op enige belangstelling rekenen.

Een bekertje met twee topito’s wordt vervolgens geclaimd door Patrick. Er wordt heel wisselend toegehapt. Uiteindelijk is Dunya de laatste die er met enkele topito’s vandoor gaat. En dan is het tijd voor onderhandelingen, want wie kan tot een vrijstelling komen? Voorlopig nog niemand…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden