SchietenOpdracht in aflevering 2

De kandidaten mogen ieder tweemaal schieten op een plank met flesjes. Daarop staan hun namen, bedragen en aantallen topito's. Wie raak schiet, verdient wat er op de fles staat. Wiens naam wordt geraakt, is alle opbrengst kwijt.

Tags: Schieten en Vaardigheden

Pieter Jan laat de kandidaten een echt pistool zien. Verderop staat een kast met drie planken boven elkaar. De onderste plank bevat flessen met de namen van de kandidaten erop. De tweede plank bevat potjes met geldbedragen erop. De flessen op de bovenste plank staan voor topito’s.

In twee rondes komt elke kandidaat aan de beurt, elke ronde één schot. Wanneer iemands naam wordt geraakt, is die zowel het verdiende geld als zijn topito’s kwijt. De volgorde wordt bepaald doordat Pieter Jan op willekeurige volgorde flessen met namen uit een tas haalt. De eerste schutter is Edo en daarna volgt Regina. Dan zijn Dennis en Joris maar tot nu toe schiet niemand raak. Wanneer Annette aan de beurt is, raakt ze als eerste een fles met drie topito’s. Daarna schiet Georgina mis en dan zien we Dunya weigeren om te schieten. Coen schiet vervolgens raak voor vier topito’s.

In de tweede ronde mist Edo wederom, hoewel hij de enige met ervaring is. Regina en Dennis missen ook, maar Joris weet maar liefst twee flessen tegelijk te raken voor in totaal 1050 euro. Annettes kogel gaat rakelings langs een topito-fles, maar deze blijft staan. Georgina raakt vier topito’s en Coen 75 euro. Patrick pakt ten slotte 400 euro. De totale opbrengst is dus 1525 euro, wat de totale pot op 4275 euro brengt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden