Fietsers, klimmers en jokersSeizoen 8, aflevering 1

Na aankomst in Mexico gaan de kandidaten van 2008 direct naar een woestijn bij Chihuahua, waar ze alvast flink geld kunnen verdienen. Een beetje opletten, fietsen, klimmen, drinken... en daarna krijgen ze ook nog jokers cadeau. Maar voor hoelang?

Dag 1, Chihuahua

Terwijl de kandidaten op weg zijn in een auto naar Chihuahua, horen ze een fragment op de radio van Pieter Jan Hagens: “Het spel is begonnen. Let op.” Intussen maken we kennis met de tien kandidaten in dit seizoen. In de woestijn stelt Pieter Jan hen een berg zes eenvoudige vragen om geld te verdienen en dan worden alle persoonlijke bezittingen verzameld. Dan volgt een tweede opdracht in de bloedhete en droge woestijn. En daarna mogen ze slapen in een tentje aan het water.

Dag 2, Chihuahua

De dag begint met een spel om jokers te verdienen. Elke ingezette joker zorgt er als vanouds voor dat één fout beantwoorde vraag in de test alsnog goedgekeurd wordt. Er zit deze keer echter een addertje onder het gras. Dan volgt de uitslag van de test... De groene schermen zijn voor Joris, Annette en Patrick. Het rode scherm is voor Nicolette en zij moet dus al na twee dagen Mexico terug naar Amsterdam.

© 2023 Ronald van der Velden