Bouwers en slopersOpdracht in aflevering 8

Twee kandidaten gaan iets bouwen en twee gaan iets slopen. De verliezer van elk duel dient een tor op te eten en de winnaar gaat naar de finale. Dan krijgt de verliezend finalist de kans om de opdracht te redden...

Tags: Puzzels en bordspellen en Raden en voorspellen

Twee kandidaten gaan iets bouwen en twee van hen gaan iets slopen. Met die kennis zullen twee koppels gevormd moeten worden. Eva en Paul gaan bouwen en Inge en Renate mogen slopen. In het bokscentrum vertelt Karel dat de twee slopers een blokkentoren gaan bouwen. Zij bij wie de toren valt, is de verliezer. Als er niets is ingestort, verliest degene die aan de beurt is zodra de tijd is verstreken.

Op tafel staat een tor en de verliezer dient deze op te eten. Dan begint het Jengaspel. Van tevoren is echter niet bekend, hoeveel tijd er beschikbaar is. En na enkele beurten klinkt plotseling luid de bel en kijkt Inge verschrikt op: Zij is aan de beurt en zal de tor moeten eten…

De tweede ronde is voor de bouwers, die een kaartenhuis in elkaar moeten zetten. De beschikbare tijd is weer onbekend en de hoogste toren wint. De verliezer eet de tor. Geen van beide blijkt echt aanleg te hebben voor deze opdracht en uiteindelijk gaat de bel wanneer Eva vier kaartjes rechtop heeft staan en Paul helemaal niets.

De finale wordt gespeeld tussen Renate en Eva. Zij spelen het zware ‘geen ja, geen nee’ en mogen geen stilte laten vallen die langer duurt dan drie seconden. Wanneer Eva ten slotte vraagt of Renate een zus heeft en zij die vraag terugspeelt, gaat Eva in de fout.

Dan verlaat Renate de ring en stelt Karel de beslissende vraag aan Eva. Denkt zij voor 3000 euro dat de vorige verliezers de tor gegeten hebben en zo niet, is zij dan bereid om dit goed te maken? Eva denkt dat Inge de tor niet at en Paul ook niet. Om dat goed te maken, zou Eva dus twee torren moeten eten. En ze begint dapper…

Na de eerste tor begint ze te twijfelen. Zou Inge wellicht haar tor wel gegeten hebben? Maar alleen als Eva de tweede ook opeet, weet ze zeker dat ze de pot spekt. Karel laat haar een definitief besluit nemen en ze schuift de tweede tor weg.

Karel neemt haar mee naar buiten om de uitslag vast te stellen. Desgevraagd vertelt Inge dat ze de tor wel geroken heeft maar niet geproefd. Helaas heeft ook Paul zijn tor niet opgegeten dus heeft alleen Eva haar bijdrage geleverd en is er geen geld verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden