De juiste volgordeOpdracht in aflevering 6

De kandidaten maken een tocht door de jungle en zullen daarna moeten bepalen, wat hun plaats is. Ze krijgen daarvoor twintig pogingen maar wanneer de groep compleet is, begint ook de tijd te lopen...

Tags: Foto's en Puzzels en bordspellen

De avond vóór de opdracht moesten er twee groepen gemaakt worden: Een fitte groep en een wat minder fitte groep. Dick, Nadja en Renate vormen de fitte groep en Paul, Eva en Inge vormen de andere groep. Met de bus worden ze naar Mae Taeng gebracht waar aan het water een videospeler staat.

De kandidaten moeten de jungle in en hun eerste opdracht is om Karel te vinden. Het fitte team gaat bij de splitsing links en het andere team gaat rechtsaf. Ze hebben walkietalkies bij zich om tussen de groepen te kunnen communiceren.

Paul vindt als eerste een foto van Nadja, die aan een boom hangt. Inge vindt een foto van Dick. Het andere team maakt zich zorgen omdat niemand een foto tegenkomt. Wel komen zij plotseling een aanwijzing tegen: “Ken je plaats, laat het hoofd niet hangen”. De betekenis ligt voor de hand en gelukkig heeft Paul de eerste foto’s meegenomen.

Dan wordt ook Renates foto gevonden en arriveert het minder fitte team bij Karel. Hij geeft het groepje gelijk een opdracht. Er liggen zes keien en hij vindt het tijd dat de kandidaten hun plaats leren kennen, voor vijfduizend euro. Ze krijgen twaalf pogingen om te zorgen dat de foto’s van de kandidaten op de juiste kei komen te liggen. Maar om welke volgorde gaat het?

Paul denkt dat het gaat om een samengestelde lijst op basis van de stemming de avond van tevoren. De drie kandidaten biechten eerlijk op, hoe hun lijstjes eruit zien. Dan gaan ze op de juiste volgorde staan en zetten de foto’s van de andere drie kandidaten tussen hen in, zodat er een rijtje van zes ontstaat. Helaas staat er slechts één persoon op de juiste plaats. - Eva, Renate, Inge, Dick, Paul, Nadja: Eén goed - Nadja, Inge, Paul, Dick, Renate, Eva: Niemand goed - Renate: Eva, Dick, Paul, Inge, Nadja: Eén iemand goed

Bij poging twee zien we dat Karel de volgorde controleert aan de hand van een groepsfoto. Na poging drie besluit Inge dat ze wil wachten op de rest van de groep. Paul ziet daar niet zo veel in, want met zoveel mensen is hij bang voor chaos en dat zou de puzzel niet ten goede komen. Dus zoekt hij via de walkie-talkie contact met hen en vraagt om hun top drie. Maar Renate wil er zelf ook graag bij zijn.

Wanneer de groep compleet is, heet Karel ook de fitte groep welkom. Deze groep had wat hem betreft geen haast, maar nu ze zijn gearriveerd start hij een klok en heeft de groep nog negen pogingen en 15 minuten de tijd. En hij geeft een tip: Koester het moment dat jullie met z’n tienen waren.

Renate heeft de volgorde genoteerd, waarin de kandidaten zaten tijdens de eerste executie. Er zijn inmiddels vijf minuten voorbij. Dan slaat Paul twee minuten lang aan het puzzelen en komt met enkele suggesties. Hij wisselt steeds twee personen maar ook dat levert geen nieuwe informatie op. - Inge, Paul, Eva, Renate, Dick, Nadja: Eén goed - Inge, Nadja, Eva, Renate, Dick, Paul: Eén goed - Renate, Dick, Nadja, Eva, Paul, Inge: Niemand goed - Dick, Paul, Renate, Nadja, Inge, Eva: Niemand goed

Er zijn nog drie minuten over. Voor de meeste kandidaten (op Eva na) zijn er nog slechts drie plekken over. - Dick, Renate, Eva, Inge, Nadja, Paul: Eén goed - Paul, Nadja, Dick, Inge, Eva, Renate: Eén goed - Dick, Paul, Eva, Renate, Nadja, Inge: Twee goed

De juiste volgorde was Paul, Eva, Inge, Renate, Dick, Nadja. De tijd is helaas op en met tien pogingen wisten de kandidaten de bedoeling van de opdracht nog steeds niet te achterhalen. Helaas, er wordt dus geen vijfduizend euro verdiend. Karel legt na afloop uit dat je zo’n puzzel in hooguit twintig pogingen kunt spelen en gemiddeld na elk keer klaar bent.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden