MolafspraakSeizoen 23, aflevering 9

Voor de allerlaatste eliminatie doen de kandidaten nog één opdracht. Natuurlijk om geld te verdienen voor de pot. Maar ook om hun mol de acties te laten uitvoeren die ze in de test van vorige week hebben voorspeld. In de hoop op het beste testresultaat, om zich zo te plaatsen voor de finale. Voor Jurre is dat niet van belang: hij had een finalevrijstelling en is dus al finalist. Maar voor Daniël, Ranomi en Soy gaat het erom spannen. Wie mogen zich samen met Jurre de finalisten noemen van het 23e seizoen van Wie is de Mol?

Dag 17, Tsitsikamma

Dit is de allereerste ochtend waarop de kandidaten al vooraf weten wat ze gaan doen: abseilen, want dat hadden ze al in de test gezien. Na afloop kijkt Daniël de kat uit de boom, terwijl Soy uitgebreid vertelt hoe hij nog nooit zo getrild heeft van de stress. Het is tijd voor de laatste executie voor de finale. Jurre had al een vrijstelling en Daniël krijgt een groen scherm. Soy moet helaas als laatste het spel verlaten.

Dag 18, Mosselbaai

Aan de rand van het water wacht Rik de kandidaten op, die in hun meest finale-waardige kleding komen aanlopen. Hen wacht een hilarische laatste opdracht in Zuid-Afrika. Daarna mogen ze weer omstebeurt bellen met de mol, die hen vertelt dat er nog een 1:1-ontmoeting in het verschiet ligt als ze de identiteit van de mol al kennen.

Ze mogen namelijk elk een gesprek aanvragen met één van hun medekandidaten, die ze het meest verdenken. Jurre komt op zijn verzoek eerst tegenover Daniël te zitten en in de volgende ronde blijkt Daniël ook Jurre uitgekozen te hebben. En in het gesprek met Ranomi mag Daniël ook komen opdraven.

© 2023 Ronald van der Velden