MollenvangerSeizoen 23, aflevering 8

Na het vertrek van Laetitia is er nog één executie en dan weten we wie de drie finalisten zijn. Hoort Everon daarbij, de kandidaat die van Glen een vrijstelling kreeg voor de eerste aflevering? Als hij de mol is, gaat er 5000 euro uit de pot. Of Fresia, de fanatieke kandidaat die steeds haar eigen plan trekt en test na test haar vrijstelling in haar eigen zak hield… is dat omdat ze die niet nodig had? En is Kim-Lian erbij, de observerende kandidaat die steeds lijkt te weten wanneer ze wel of niet geld uit de pot kan spelen… is zij de mol met voorkennis? En haalt Thomas de finale, de vrolijke slimmerik die soms overkomt als een onhandige kandidaat… is dat echt of is dat spel van de mol? Nog een paar opdrachten en dan weten we wie er vlak voor de eindstreep het spel moet verlaten.

Dag 15, Gjirokastër

Vandaag worden de kandidaten voor het laatst wakker in Gjirokastër. Ze gaan nog één keer aan de slag met een opdracht in het oude stadje, voordat er een lange busreis op ze wacht. Het avontuur zal verder gaan in Tirana. Onderweg trekt Kim-Lian de ene tarotkaart na de andere; de rest van de groep begint dit steeds interessanter te vinden.

Dag 16, Tirana

Als de groep na het ontbijt in het witte busje stapt, belt Rik al snel om groepen te laten maken voor de tweede opdracht. Ze gaan op weg naar het havenstadje Durrës, waar ze twee opdrachten gaan spelen: Eentje in de containerterminal en eentje aan het strand.

Dag 17, Tirana

De volgende ochtend vinden test en executie plaats. Deze laatste executie vlak voor de finale is altijd extra spannend. Everon verdient als eerste een plek voor de eindstrijd. De tweede is Kim-Lian. En ook het derde scherm is groen: dat van Fresia. Daarmee moet Thomas het spel als laatste verlaten.

© 2023 Ronald van der Velden