BrandpuntSeizoen 23, aflevering 8

Na het rode scherm van Anke zijn er nog maar drie kandidaten en één mol. En alsof het prachtige landschap van Zuid-Afrika al niet indrukwekkend genoeg is, komen de kandidaten tijdens een jeepsafari oog in oog te staan met zebra’s, giraffen en leeuwen. Al zouden ze misschien liever de mol in het vizier krijgen. Of een finalevrijstelling.

Dag 15, Wilderness

Inmiddels is de groep zo klein geworden, dat er in het busje maar één gesprek tegelijk plaatsvindt. Ranomi is benieuwd hoe ver iedereen zou gaan voor een vrijstelling, maar Daniël zegt dat hij die helemaal niet nodig heeft want hij weet al wie de mol is. Na de rit wil Soy nog even over zijn bondje met Jurre praten. Die deelt informatie over zijn mol-afspraak en wil Soy penningmeester maken zodat ze meer zicht hebben op het geld.

Dag 16

De eerste finalist van dit seizoen Wie is de Mol is bekend: Jurre werd door de wereldberoemde natuurfotograaf Chris Fallows uitgeroepen tot de winnaar van de foto-opdracht. Chris denkt dat er voor Jurre misschien zelfs wel een mooie carrière in de fotografie is weggelegd. En zo kreeg Jurre zijn vrijstelling voor de finale. De anderen moeten wel nog de test maken. Een test, met vragen over opdrachten in de toekomst.

In het busje brengt Soy het gesprek subtiel op het penningmeesterschap en in een een-tweetje met Jurre weet hij binnen tien seconden de portemonnee bij Ranomi te ontfutselen. Maar ze hebben ook te horen gekregen dat ze zich tijdens de rit moeten voorbereiden op een aankomende test…

Ze rijden naar Die Smitswinkel, een pand met oude pickup trucks. Ze beginnen aan de test, maar vanaf vraag 15 lijkt die over de toekomst te gaan: Hoeveel tegenstanders gaat de mol tijdens het lasergamen raken? Na deze vragen is het tijd om de toekomst naar hun hand te zetten in de tweede opdracht. En daarna blijkt dat ze eerst samen naar de negende aflevering gaan, voordat ze de laatste opdracht voor executie en finale uitvoeren.

© 2023 Ronald van der Velden