CoulissenSeizoen 23, aflevering 7

Sahil is naar huis, met nog een vrijstelling op zak. De anderen hadden het niet door, maar hij speelde hoog spel en is daar genadeloos voor afgestraft. Voor de kandidaten die hem hoog op hun verdachtenlijstje hadden staan zit er niets anders op dan hun zoektocht naar de mol te hervatten.

Dag 13, Sarandë

Onderweg naar Ksamil heeft Kim-Lian het gevoel dat ze vandaag iets met schapen gaan doen. Daar blijkt ze helemaal gelijk in te hebben! Voordat de groep verder reist naar Gjirokastër, gaan ze echter eerst op zoek naar Mollies en Millies waarbij ze een vrijstelling voor de finale kunnen verdienen. En de mol hoopt zelf niet ontdekt te worden.

Dag 14, Gjirokastër

De groep is weg van de kust, het binnenland ingetrokken naar Gjirokastër. Als Everon te laat is bij het ontbijt, doen de wildste theorieën de ronde maar hij verschijnt uiteindelijk gewoon bij het ontbijt. Ze gaan met z’n vijven naar de derde opdracht, bij het kasteel van Gjirokastër dat vanaf een berg over het stadje uitkijkt.

Deze opdracht leidt direct naar de laptops waarop de test gemaakt wordt. Op de binnenplaats van het kasteel wacht Rik hen op terwijl de kandidaten hand-in-hand op zijn oordeel wachten. Dan komt het vraagteken van Thomas ter sprake.

Zijn uitslag telt tijdelijk niet mee en hij moet aanwijzen wie dan de test als slechtste gemaakt heeft. Als dat klopt, valt die persoon af. Anders telt ook Thomas mee en krijgt hij zijn scherm te zien. Hij wijst Laetitia aan en die krijgt zowaar een rood scherm. We zullen nooit weten of zij of Thomas de slechtste score hadden, maar Laetitia gaat naar huis.

© 2023 Ronald van der Velden