InzichtelijkSeizoen 23, aflevering 7

Tijdens de roadtrip is er één ding duidelijk geworden: niemand denkt zeker te weten wie de mol is. Nabil stond hoog op de verdachtenlijstjes en sommige kandidaten beseffen dat ze met zijn eliminatie met de schrik zijn vrijgekomen. Het had zomaar einde oefening kunnen zijn, behalve voor de mol. Bij de komende opdrachten staat er veel op het spel. Er zijn troeven te verdienen en één kandidaat kan een afspraak winnen met de mol. Die heeft belangrijke informatie over het molgeld en dat is wel wat waard.

Dag 13, Wilderness

In een schitterende boomhut proosten de vijf overgebleven kandidaten op het bereiken van weer een nieuwe dag en aflevering. Ze gaan die dag de lucht in en als ze slim landen, kan er flink verdiend worden. Dat lukt niet zonder frustrerende uitslag. Gelukkig geeft Soy een joker aan Anke.

Er volgt nog een tweede opdracht, waarbij veel op het spel staat: Een ontmoeting met de mol. Dat kan er toe leiden dat de mol zichzelf ontmoet, of niet natuurlijk. Voor het zover is, overnacht de groep nog een keer in Wilderness.

Dag 14, Wilderness

Nu Jurre een afspraak met de mol verdiend heeft, probeert Soy te achterhalen wie zich met dat vooruitzicht anders gedraagt en Ranomi is zijn grootste verdachte. Ze rijden naar Queen’s hotel. Daar krijgt ieder een eigen hotelkamer en intussen krijgt Jurre een ontmoeting met de mol. Hij vertelt niets aan de anderen.

De mol heeft in een theater telefonisch verteld dat op elk biljet een zin staat in één van de officiële Afrikaanse talen en dat die zin een vraag is uit de finaletest. De duurste biljetten geven informatie over opdrachten die nog komen gaan. Jurre wil een hoop informatie kopen. De verschillende biljetten in het spel zijn samen 1935 euro waard en Jurre geeft 1335 euro van uit; van 100 en 500 euro weet hij de betekenis dus niet.

Na een spannende derde opdracht die een analoge test vormt, volgt de executie. Jurre krijgt een groen scherm te zien, net als Soy en Daniël. Helaas moet Anke deze keer de strijd verlaten. Ze was penningmeester en geeft de pot via Rik aan Ranomi.

© 2023 Ronald van der Velden