Stoelendans?Opdracht in aflevering 6

Twee drietallen maken een roadtrip en voeren onderweg opdrachten uit in struisvogel-thema. Het verdiende geld kunnen ze ook weer uitgeven om geheimzinnige kisten te kopen met hun naam erop.

Tags: Schieten, Snelheid, Vaardigheden, Vrijstelling, Route, Zoeken, Rijden en Dilemma's

De kandidaten maken een roadtrip van twee dagen door de Karoo, een half-woestijn in Zuid-Afrika. Ranomi stapt in bij Nabil en Jurre; Anke heeft de test als laatste af en eindigt daarom bij Soy en Daniël. Onderweg kunnen ze met opdrachten geld verdienen, maar door mysterieuze kisten mee te nemen verliezen ze die bedragen weer net zo hard.

Op een groot kruispunt in Laingsburg gaan de auto’s elk een eigen kant op. Het team van Anke bereikt een speelveld met struisvogeleieren. Er liggen allerlei planken en daarmee moeten ze over de eieren lopen en de overkant bereiken zonder de grond te raken. Maar Daniël heeft al in de eerste seconden een ei kapotgemaakt.

Het andere team vindt op een tweede locatie dezelfde opdracht. Daar bereikt Ranomi bijna het einde van een plank, maar kraakt dan toch een ei. Ze mogen dan nog wel verder spelen en bereiken bijna het eindpunt, wanneer Nabil de grond raakt. Dan moet zijn team terug naar de start. Team Anke bereikt het einde en in het kistje dat daar op hen wacht, zit 1000 euro. Het andere team haalt binnen de tijd het eindpunt niet.

Wanneer er weer een stuk gereden is, vindt het team van Anke drie kisten met daarop de namen van haar team. Ze mogen daar één kist van meenemen, in ruil voor 500 euro uit de pot. Anke maakt het allemaal weinig uit, en Soy wint rock-paper-scissors van Daniël dus mag zijn kist mee acherin de auto. Het andere team neemt de kist mee van Ranomi.

Die nacht slapen beide teams in hun eigen huisje: Ranomi in Matjiesrivier, Anke in Calitzdorp. Op dag 12 stappen ze weer de auto in: Papa Daniël en papa Soy met hun kind Anke achterin, zoals ze zelf zeggen. Ze komen bij een veld waar vijf struisvogelplaatjes hangen en drie gaten in de grond zitten. Ze moeten hun kop in het zand stoppen en uitvinden welk plaatje onder de grond drie keer voorkomt. Zo weten ze ook in welk ei het geld zit.

Al snel gaan ze ondergronds, maar ze denken eerst nog dat ze per gat moeten kijken wat het meeste voorkomt. Ze zullen echter moeten samenwerken om het totaal te weten per struisvogel, voor alle gaten samen. Soy en Daniël denken dat ei één het meeste voorkomt en Anke lijkt hen gewoon te volgen, maar ei nummer 1 is leeg.

Intussen ziet het andere team een gespannen boog en zes rechtop staande eieren. Hun opdracht is simpel: Ze moeten proberen zoveel mogelijk eieren te raken want in één daarvan zit geld. Hoe vaak ze mogen schieten, hangt af van hoeveel pijlen ze kunnen raken. Die komen vanaf een nabij gelegen veld aanvliegen. Het lukt ze om twee eieren om te schieten, maar daar zit helaas geen geld in.

Team Daniël komt tijdens hun rit bij een stopplek waar weer drie kisten met hun namen staan. Nu lijkt Anke ineens wel geïnteresseerd terwijl Daniël ervan uit ging dat hij zijn slag kon slaan. Uiteindelijk geeft hij toe, al praat hij de anderen een goed schuldgevoel aan. Weer verdwijnt 500 euro uit de pot.

Ook Ranomi, Jurre en Nabil komen weer bij drie kisten met hun namen en de vraag “Ben je zeker van je zaak?” Ranomi heeft al een kist en Jurre besluit een stapje terug te doen, waarna Nabil zijn kist op de auto hijst. De pot staat inmiddels op 5800 euro.

Dan doen beide teams hun laatste opdracht. Het team van Anke gaat pijlen vangen en schieten; ze schieten vijf van de zes eieren stuk. Bijna checken ze niet het ei waar het geld in zit, maar gelukkig is Anke scherp en vinden ze 1000 euro. Team Jurre gaat onder de grond, maar ook hen lukt het niet om de juiste afbeelding te identificeren.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden