GolfbewegingSeizoen 23, aflevering 6

Wie had dat ooit gedacht: Dat kandidaten drie testen op een rij hun vrijstelling in hun zak zouden houden? In het verleden werd er nog grof geld geboden voor een vrijstelling. Maar nu lijkt het erop dat deze kandidaten de mol al in het vizier hebben. Of, hebben ze last van tunnelvisie? Hila is in elk geval niet de mol. Ze heeft de pot overgedragen aan Everon en hij heeft haar beloofd dat hij de 250 euro die nog steeds ontbreekt terug zal vinden. Maar misschien is dat een kleine geste als je beseft dat zolang hij in het spel is, er nog altijd 5000 euro uit de pot kan gaan in de finale, als hij de mol is. En wie de vermiste telefoon heeft, dat is voor de meeste kandidaten nog een raadsel. Maar onderweg naar Porto Palermo zal ik er een belletje aan wagen.

Dag 11, Sarandë

Wanneer de kandidaten onderweg zijn in hun busje, gaat plotseling de moltelefoon. Sahil krijgt het voor elkaar om heel verbaasd te reageren als hij geluid uit zijn tas hoort komen. Rik komt meteen ter zake: Hij wil twee groepen; eentje van drie kandidaten die het mogelijk maken om geld te verdienen en eentje van drie die niet bang zijn van het donker of water, die het geld gaan binnenhalen.

In deze groepjes moeten ze zich over de busjes verdelen. Maar Sahil, Kim-Lian en Thomas besluiten het anders te spelen. Ze vertellen de anderen dat de groepjes al vaststaan. Daarnaast liegen ze dat de telefoon door iemand in de tas van Kim-Lian was gestopt. Wie weet hoe dit de tests zal beïnvloeden.

Na de opdracht volgen er high-fives op het strand, als de groepen elkaar weer ontmoeten. Toch volgt daarna een kritische analyse: Waarom heeft Fresia dan geen enkele sleutel gevonden? En hadden er niet meer kistjes gevonden en geopend kunnen worden?

Dag 12, Sarandë>

De volgende ochtend wil Everon nog even goed met Kim-Lian praten; heeft zij nou die 250 euro verduisterd in een eerdere oplossing? Ze ontkent, maar hij gelooft er niets van. En door zijn fanatisme twijfelt Kim-Lian of Everon de mol wel zou kunnen zijn. Moet hij toch van haar lijstje af?

Bij de test zet Laetitia haar groene vrijstelling in, terwijl Sahil de zijne nog op zak houdt. Zij krijgt haar scherm dus niet te zien maar is door. Dat geldt ook voor Kim-Lian, Everon en Thomas. Het rode scherm is voor Sahil. Had hij zijn groene vrijstelling maar ingezet…

© 2023 Ronald van der Velden