KettingreactieSeizoen 23, aflevering 5

Door het rode scherm van Arno is de groep in totale shock. Hij had ze wijsgemaakt dat hij nog een vrijstelling had en dus dachten ze dat hij de executie wel zou overleven. Maar nee, de meest verdachte kandidaat van Nederland is niet de mol en dus weten we nu ook dat er in de finale geen 5000 euro in de pot komt. Sahil is niet alleen z’n maatje maar ook een joker kwijt. Gelukkig voor hem heeft hij z’n vrijstelling bij zich gehouden en heeft hij net als Laetitia en Fresia de executie overleefd zonder die in te zetten. Zijn ze de mol op het spoor, hebben ze geluk gehad of is één van hen de mol?

Dag 9, Vlöre

Vanochtend stond iedereen vroeg op voor een ritje met de busjes. Er stond maar één busje, terwijl er zeven kandidaten zijn die daar nooit samen in passen. Zodra Kim-Lian en Hila dat beseffen, stormen ze gelijk naar de anderen. Everon weet dat Thomas en Laetitia er nog zijn. Maar bij het instappen ontbreken Fresia en Sahil nog. Zij hebben de vorige avond een berichtje van Rik gehad; hij verwacht hen eerder dan de rest van de groep in het Divjakë-Karavasta National Park.

Dag 10, Sarandë

Gisteren is de groep verder gereden naar Sarandë, waar de busjes in het donker bij het hotel aankwamen. Na een nacht goed slapen, lijkt de moltelefoon kwijt te zijn. Voorlopig blijft geheim dat Sahil hem heeft. Ze trekken verder naar het meer van Butrint, waar een volgende opdracht wacht.

Na afloop zijn de kandidaten in opperbeste stemming en ze zijn meer over elkaar te weten gekomen. Daarover kunnen ze vragen krijgen in de test. Belangrijk, vooral voor diegenen zonder vrijstelling. Maar de verdwenen moltelefoon houdt de gemoederen meer bezig, want die kan voorkennis opleveren.

Bij de test zet Fresia haar joker in, maar ze bewaart haar vrijstelling, net als Laetitia en Sahil. Alle drie denken ze hun vrijstelling op een later moment harder nodig te hebben. Er komt een groen scherm voor Everon, Fresia en Thomas. Het vierde scherm is het rode scherm van Hila, die naar huis moet.

© 2023 Ronald van der Velden