PadvindersOpdracht in aflevering 4

In een groot doolhof moeten kandidaten één voor één geld verzamelen. Maar er loopt een vijand rond en het doolhof verandert continu.

Tags: Communicatie, Camera's, Jagen en vluchten, Route, Zoeken, Verzamelen en Geld

In Ceres, het hart van de Zuid-Afrikaanse fruitteelt, staat een doolhof waar de kandidaten één voor één naar binnen gaan. Ze moeten pakbonnen zoeken die geld opleveren als ze de uitgang van het doolhof bereiken. In totaal ligt 2000 euro verstopt. Het doolhof beweegt, want zes deuren openen en sluiten.

Met drukknoppen kunnen vier camerabeelden in de control room aangezet worden. Daar is ook de tegenstander te zien, die de kandidaat kan uitschakelen. Ze krijgen in totaal 45 minuten die ze zelf mogen verdelen tussen de kandidaten. Wie te laat uit het doolhof komt, verliest alles wat hij of zij bij zich heeft.

Daniël wil als eerste, want dan heeft hij de meeste invloed. Hij verzamelt meerdere pakbonnen, maar wordt uiteindelijk ingesloten door de tegenstander. Nabil gaat na hem, maar is via de portofoon niet te verstaan in de control room, omdat zijn portofoon uitstaat. Wanneer hij daar achter komt, heeft hij vier pakbonnen met een waarde van 450 euro. Hij laat ze achter bij de ingang.

Daarna mag Jurre die de 450 euro van Nabil meepakt bij de ingang maar al vrij snel klemgezet wordt en het geld verliest. Anke vindt wel snel een weg naar de uitgang, maar beseft dat ze nog geen geld heeft. Ze pakt 100 euro en wordt dan ingesloten.

Annick bereikt snel de uitgang maar heeft nog 4:17 op de klok. Als ze teruggaat vindt ze gelukkig geld, maar terwijl ze wacht op een opengaande deur wordt ze ook uitgeschakeld. Daarna mag Ranomi; die pakt 200 euro en daarna nog 100 euro. Soy gaat als laatste. Hij kan geen pakbonnen meer vinden en komt al snel de tegenstander tegen, dus loopt het doolhof uit. Rik concludeert dat 13 van de 15 pakbonnen gevonden zijn, maar alleen Ranomi stelde haar bedrag veilig. De stand komt daarmee op 8350 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden