StemmenSeizoen 23, aflevering 4

Na het vertrek van Welmoed zijn de overgebleven acht kandidaten doorgereisd van Shkodër naar Vlorë, een grote havenstad in het zuiden van Albanië. En op verzoek van Welmoed is de telefoon overgedragen aan Fresia. Vroeg in de ochtend worden ze wakker aan de Adriatische kust met een belangrijke vraag: Wie heeft nog welke troeven? En wat betekent dat voor hun overlevingskans in het spel? Ze brengen een bezoek aan Berat, de stad van de duizend ramen en aan Fier, waar ze elkaar goed moeten verstaan en hoog moeten schatten. Misschien dat ze daar wat geld kunnen binnenhalen voor de pot. Want vorige week verdienden ze slechts een paar honderd euro. De mol is blij, want het had meer dan 15000 euro kunnen zijn.

Dag 7 (Fier)

Vandaag rijdt de groep naar een verlaten industrieterrein bij Azotiku. Sahil weet alleen zeker: We gaan niets met de lokale bevolking doen en ook niet zwemmen. Het wordt een luidruchtige opdracht waarbij de opbrengst weer tegenvalt. Na een lunch in Fier, voeren ze er een tweede opdracht uit waar veel lef voor nodig is.

Dag 8 (Berat)

Voor de derde opdracht bezoeken de kandidaten de volgende dag de stad Berat. Een mooie kans om te zien hoe de locals wonen. En dan volgt weer een test en executie. De jokers en vrijstelling blijven grotendeels nog even op zak.

Arno heeft de joker van Sahil, want Arno slaapt bij Everon en ze vinden die betrouwbaarder dan Fresia, de roomie van Sahil. Groene schermen zijn er voor Kim-Lian, Thomas, Fresia, Sahil en Laetitia. Arno moet naar huis en daarmee ziet Sahil ook zijn joker verdwijnen!

© 2023 Ronald van der Velden