WeglopenSeizoen 23, aflevering 4

De groep laat Kaapstad achter zich en reist de wijnlanden in naar Tulbagh. Tot nu toe hebben de kandidaten nog geen molgeld in handen gehad, met als gevolg dat Daniël, Jurre en Soy makkelijk zijn weggekomen met hun dubbelspel. Ze hebben de groep wijsgemaakt dat ze met de laatste opdracht 2000 euro hebben verdiend, terwijl ze in werkelijkheid hebben gekozen voor jokers. En die hebben ze ook allemaal ingezet bij de test. Maar er komt een moment dat de groep erachter komt, hoeveel geld er precies in de pot zit. En dat is wanneer de volgende afvaller met een goede pokerface zomaar alsnog zijn of haar lot kan afwenden.

Dag 7, Kaapstad

Twee busjes met kandidaten rijden van Kaapstad naar Tulbagh. Dat zal voorlopig hun nieuwe standplaats worden. In het dorpje Ceres vlakbij Tulbagh spelen ze de eerste opdracht, die zich afspeelt in een levensgroot doolhof.

Dag 8, Tulbagh

De volgende ochtend bij het ontbijt vindt de groep een brief: Vijf kandidaten die actief willen worden moeten met een busje mee, terwijl twee anderen mogen achterblijven met Rik. Helaas loopt deze opdracht net fout en wordt er niets verdiend voor de pot. Die middag moet iedereen de test maken, maar na afloop dankt Rik iedereen voor zijn of haar inzet en wenst hen een fijne vrije avond.

Dag 9, Tulbagh

In een psychologische opdracht wordt bepaald of de uitslag van de test gevolgd wordt, of dat bij de executie iemand anders het spel moet verlaten. Dat laatste blijkt het geval en daarvan wordt Annick het slachtoffer. Zij moet naar huis, hoewel ze de test niet als slechtste gemaakt heeft.

© 2023 Ronald van der Velden