SpelbrekerSeizoen 23, aflevering 3

De groep wordt in rap tempo kleiner. Vorige week moest Sarah definitief het spel verlaten. En niet veel later was Froukje de klos. Dat betekent dat nog acht kandidaten de mol kunnen zijn. Wie van hen heeft continu een pokerface? In de omgeving van Kaapstad hebben de kandidaten nog drie opdrachten te gaan, waarbij ze voor het eerst jokers in handen kunnen krijgen. Kunnen ze de verleiding weerstaan, of niet? En wordt de zoektocht naar de mol daardoor vertroebeld?

Dag 5, Kaapstad

De mollen van Daniël verlaten één voor één het spel. Gelukig heeft hij een fijn bondje met Anke. Vandaag zijn er twee opdrachten om meer te weten te komen over de mol: Eentje in de duinen van Atlantis waar ze met quads rondscheuren en eentje waar het er rustiger aan toe gaat en de juiste betekenis van Afrikaanse woorden geraden moet worden.

Dag 6, Kaapstad

Daniël maakt koffie terwijl Soy zijn molboekje meeneemt naar de badkamer. Anke en Ranomi bespreken op hoeveel kandidaten ze denken te moeten spreiden en durven nog zéker niet alles op één iemand in te zetten.

Op een groot schip in de haven doen ze een derde opdracht voordat de test en executie volgen. Groen is er voor Ranomi, Anke en Nabil; na hen krijgt Sander het rode scherm voor zijn kiezen en moet het spel verlaten.

© 2023 Ronald van der Velden