NietszeggendSeizoen 23, aflevering 3

Het rode scherm van Glen hakte er flink in. De kandidaat die door Nederland het minst verdacht werd, zullen ze missen. De kans dat er in de finale 5000 euro uit de pot gaat, is dus Kleiner geworden. Maar het risico bestaat nog steeds, zolang Everon in het spel is. En dus zit er maar één ding op: flink veel geld verdienen voor de pot. En die mogelijkheid dient zich aan. Net als de mogelijke terugkeer van een machtig wapen tegen alle ingezette jokers en vrijstellingen: de zwarte vrijstelling.

Dag 5, Meer van Shkodër

Hoewel de groep aangeslagen is door het vertrek van Glen, wordt er toch nog meegezongen in de busjes. Samen rijden ze naar het meer van Shkodër voor de eerste opdracht. De tweede opdracht is een klassieker waarbij flink fanatiek geschoten wordt.

Dag 6, Lezhë

Bij het mausoleum van Skanderberg in Lezhë vindt de derde opdracht plaats, waarbij het vertrouwen tussen de kandidaten flink op de proef gesteld wordt en heel veel vrijstellingen te verdienen zijn. Laetitia, Sahil en Fresia besluiten vervolgens alle drie om bij de test hun vrijstelling niet in te zetten. Ze denken dat die later in het spel meer waard is en zijn bang voor de zwarte vrijstelling.

Bij de executie biecht Hila op dat ze 1500 euro besteed heeft om de kans op een zwarte vrijstelling te vergroten. En die heeft ze inderdaad te pakken. Groene schermen zijn er dan voor Hila, Everon, Laetitia en Arno. Het rode scherm is voor Welmoed. Bij haar vertrek vertelt ze de anderen dat ze netjes geld in de pot gespeeld heeft en vraagt hen “oh, jullie niet?”

© 2023 Ronald van der Velden