KunstgreepSeizoen 23, aflevering 2

Ze wilde zo graag; ze was fanatiek, ze zong de sterren van de hemel met het koor en verdiende zo veel geld voor de pot. En toen was daar ineens het eerste rode scherm van het seizoen. Dat viel Sarah zwaar. Maar nu krijgt ze de kans om terug te komen in het spel. Als dat haar lukt dan kan dat rode scherm een voordeel zijn. Misschien weet zij meer dan de rest. De grote vraag is nu of Sarah een zenuwslopende opdracht overleeft of dat we definitief afscheid van haar moeten nemen. Haar medekandidaten spelen daar zonder het te weten een belangrijke rol bij.

Dag 3, Kaapstad

Als de kandidaten hun hotel uit lopen, staan de witte busjes voor ze klaar. Onderweg proberen ze vast te raden wat ze gaan doen. Anke moest sokken halen en denkt dus dat ze druiven gaan stampen. Maar er wacht een opdracht vol actie, waarin Sarah haar laatste kans op deelname in rook op ziet gaan. In het hotel zoekt Daniël Anke op voor een bondje.

Dag 4, Kaapstad

De volgende ochtend stappen de kandidaten nietsvermoedend in twee busjes. Maar die blijken niet naar dezelfde plek te rijden tijdens de volgende opdracht. Communicatie en creativiteit staan centraal en daarmee kan 3000 euro verdiend worden, maar zo succesvol zijn ze helaas niet. Bij de executie zien we een groen scherm voor Soy, Jurre en Ranomi; het rode scherm is deze keer voor Froukje.

© 2023 Ronald van der Velden