ZwijgenSeizoen 23, aflevering 2

Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol bepaalden de kijkers het verloop van het spel. Die wezen na pleidooi en kijkersvragen Arno aan als meest verdachte kandidaat. Die kreeg geen vrijstelling, maar is door in het spel. Als hij inderdaad de mol is, dan komt er in de finale 5000 euro in de pot. Glen was de minst verdachte kandidaat. Hij kreeg twee vrijstellingen: één voor zichzelf en één voor Everon. Als één van die twee de mol is, dan gaat er in de finale 5000 euro uit de pot. De tijd zal het leren. Maar één ding is zeker: Suzanne is niet de mol. Zij moest het spel verlaten. De anderen mogen door. Zij maken kennis met de rijke foto-geschiedenis van Albanië. Ze waaien lekker uit op het strand. En ze komen erachter dat lopende-band-werk helemaal niet saai hoeft te zijn…

Dag 3 (Shkodër)

Bij het ontbijt verklappen Welmoed en Laetitia dat ze eigenlijk ieder nog een joker over hadden en die hebben ingezet bij de test. De rest lijkt er niet al te veel moeite mee te hebben. En gelukkig zorgt Rik voor afleiding: Hij heeft een telefoon achtergelaten die de groep de rest van de reis bij zich moet dragen. Hij vraagt hen ook om teams voor de eerste opdracht. Die middag rijden ze naar het strand voor een tweede opdracht.

Dag 4 (Shkodër)

Heel voorzichtig ontstaan de eerste bondjes tussen Everon en Fresia en tussen Laetitia en Welmoed. Want in de zoektocht naar de mol zien vier ogen meer dan twee. En dan hebben ze ook nog een mobiele telefoon die ze in de gaten moeten houden, waarop ze altijd bereikbaar moeten zijn. Welmoed heeft die in haar bezit en ze lijkt haar taak heel serieus te nemen. En blijkbaar vertrouwen de anderen erop dat ze altijd bereikbaar zal zijn. Maar beseffen ze ook dat die telefoon belangrijke voorkennis kan opleveren over de komende opdracht?

Die ochtend belt Rik en de telefoon gaat over op de kamer van Laetitia en Welmoed. Zij krijgen uitleg over de derde opdracht en besluiten die eerlijk met de anderen te delen. Na deze opdracht is het weer tijd voor test en executie. Stiekem blijkt Welmoed nog een extra joker te verbergen die ze nu inzet. Het eerste scherm voor Glen is direct rood.

© 2023 Ronald van der Velden