VerbindingSeizoen 23, aflevering 1

Ze begonnen als tien nietsvermoedende kandidaten. Terwijl ze elkaar nauwlettend in de gaten hielden, transformeerde één van hen tot mol. Een vuurdoop waar je stalen zenuwen voor moet hebben én een pokerface. Een veelbelovend debuut van deze mol. Nu in Zuid-Afrika is de mol voorbereid. Steeds als de groep met opdrachten geld probeert te verdienen voor de pot, zal de mol proberen de boel te saboteren. Het wordt een afvalrace waarbij de pot uiteindelijk gaat naar de winnaar: de kandidaat die op het einde van de reis het antwoord weet op die ene vraag… wie is de mol?

Twee weken voor de reis

In een zaaltje in Nederland staat een telefoon op een tafeltje. De kandidaten worden één voor één binnen gelaten en zien elkaar hier voor het eerst. Alleen Anke, die als eerste binnenkomt, durft de hoorn op te pakken maar hoort een kiestoon. Jurre en Daniël komen al snel tot de conclusie, dat alle kandidaten nog gebeld zouden worden over hun rol en dit waarschijnlijk hier gaat gebeuren.

Inderdaad gaat de telefoon zodra iedereen binnen is. Anke neemt weer op en krijgt Everon aan de lijn, die de mollicitaties gezien heeft en nu via een camera meekijkt in het zaaltje. Hij laat merken wat hij over Anke weet en vertelt haar dan haar rol. Hij belt nog negen keer en omstebeurt nemen de kandidaten op. Na afloop weet iedereen zijn of haar rol.

Dag 1

Op de eerste dag in Kaapstad begint het avontuur, maar niet als groep: in vijf duo’s zitten de deelnemers opgesloten in houten kisten. Alleen door zich te bevrijden kunnen ze geld verdienen voor de pot. Het valt niet mee, maar er wordt toch wat bij elkaar gesprokkeld.

Dag 2

De volgende dag wordt een hele muzikale opdracht gespeeld. Er wordt gezongen en getest hoe het met de muzikale kennis van de kandidaten staat. In het Castle of Good Hope wordt de eerste test gespeeld. Er ziin groene schermen voor Froukje, Nabil en Anke. De eerste afvaller is Sarah.

© 2023 Ronald van der Velden