Ontspoord?Opdracht in aflevering 5

In een rijdende trein moeten twee teams elk drie opdrachten uitvoeren. Daarmee komen ze steeds een wagon dichter bij de klok die de opbrengst aangeeft... en bij de drie vrijstellingen.

Tags: Vrijstelling, Puzzels en bordspellen, Raadsels, Quizvragen, Route, Trein, Test en Verzamelen

Twee teams stappen aan beide kanten van een trein met zeven wagons in. In drie wagons gaan ze opdrachten uitvoeren. Met elke goed uitgevoerde opdracht komen ze dichter bij de middelste wagon. Daar staat een geldklok die aftelt vanaf 1800 euro. Het bedrag dat wordt weergegeven zodra de klok wordt gestopt, komt in de pot.

De trein rijdt richting de executie. Beide teams voeren exact dezelfde opdrachten uit, maar één van de teams heeft voorkennis. Het team dat voor het bereiken van de eindbestemming als eerste de middelste wagon bereikt, wint drie vrijstellingen. Voordat de trein vertrekt, maken alle kandidaten de test.

Bij de eerste opdracht moeten de teams de snelste route vinden van Molsberg naar Praag. Ze hebben een plattegrond met steden en verbindingen. Ook is er een koffer met tickets tussen verschillende steden met daarop de duur van de reis. Door de juiste tickets op te tellen, vinden ze de snelste tijd. Marije dicteert al snel de juiste route terwijl Charlotte en Rocky de tickets sorteren.

Het andere team heeft nog geen idee van de opdracht. Ze halen de koffers in de coupé overhoop en laten veel tickets op de grond vallen. Na een tijdje vindt Splinter een brief met de opdracht. Er hangt nog een andere brief. Om de code voor de laatste coupé te vinden, zullen ze onderweg postzakken moeten pakken die langs het traject hangen bij stationnetjes.

De dames met voorkennis bereiken als eerste de tweede coupé. Er hangen vijftien klokken en aan zeven daarvan hangt een vraag. De antwoorden zijn te vinden op informatieborden die in de coupé hangen. Als ze het antwoord daarvan op de klokken instellen, zien ze uiteindelijk de code. De antwoorden zijn snel gevonden maar het duurt even voor ze de code zien: 0-2-1.

Intussen wordt een station bereikt. Meerdere kandidaten staan al klaar om met een stok de postzakken te ‘prikken’. Joshua laat zijn zak vallen maar Marije hengelt er wel eentje naar binnen. Er zitten allerlei pakketjes in de zak maar op één ervan staat de code van de laatste wagon.

Met nog 750 euro op de klok rennen ze de middelste wagon binnen en luiden de klok. De drie vrijstellingen zijn voor hen. De pot komt op 6245 euro maar dat maakt hen weinig uit. De trein stopt precies naast Rik, die al aan een tafeltje klaar zit voor de executie…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden