Tot drie tellenSeizoen 21, aflevering 5

De kandidaten zijn bijna op de helft van hun reis door Tsjechië en ze verblijven in de hoofdstad van Oost-Bohemen: Hradec Králové. De groep is geleidelijk kleiner en hechter geworden. Maar tegen welke prijs houdt dat groepsgevoel stand? Want ik stel ze voor een dilemma waardoor mogelijk een kandidaat die de test niet als slechtste heeft gemaakt, toch naar huis moet. Eerst brengen ze een bezoek aan een beschermd natuurgebied; het Boheems paradijs. En daar moeten ze hun ogen de kost geven.

Dag 8, Hradec Králové

De groep proost in een restaurant op Lakshmi en het bereiken van aflevering 5. Joshua en Splinter hebben een ingenieuze manier gevonden om een geheime afspraak te maken: Joshua laat een berichtje met een locatie en tijdstip achter bij de bar en Splinter haalt dit later op. Ze denken dat Marije er als volgende uit ligt; zo niet, dan zal ze door hebben dat Joshua de mol niet is. <Dag 9, Prachov rotsen>

De groep staat om kwart voor zes op en rijdt naar de rotsen van Prachov voor hun eerste opdracht. Terug in Hradec Králové biedt Rik hen een mogelijkheid om op zekerheid te bieden, maar wel met geld uit de pot! Voor ze deze zekerheid kunnen verzilveren, moeten ze eerst nog een nachtje slapen. <Dag 10, Spoorwegmuseum Lužná Rakovníka>

In het spoorwegmuseum maken de kandidaten eerst hun test. Voor het eerst doen ze dit allemaal tegelijk, op dezelfde locatie. Daarna doen ze een spannende opdracht waarbij de kansen niet eerlijk verdeeld zijn. Hier wordt bepaald dat drie dames er met een vrijstelling vandoor gaan.

Rik wacht hen op bij de eindbestemming van hun treinrit. Splinter, Joshua en Renée horen hier dat de dames maar liefst 5000 euro betaalden voor hun kennis. Er is een groen scherm voor Renée en een rood scherm voor Joshua, die dankbaar afscheid neemt van zijn buddy Splinter en de rest.

© 2023 Ronald van der Velden