BinnenvaartOpdracht in aflevering 3

Van vier duo's gaat steeds één kandidaat in een kajak door grotten varen. Onderweg zien ze videofragmenten van hun medekandidaten en aanwijzingen over Tsjechische zinnen en wat ze (later) waard zijn.

Tags: 's Nachts, Route en Varen

Rik vertelt de groep telefonisch dat er gesplitst moet worden in vier duo’s waarvan steeds één iemand geen hoogtevrees heeft en één iemand goed kan kajakken. Het is daarbij belangrijk dat het duo elkaar vertrouwt, want met deze opdracht kunnen vier vrijstellingen verdiend worden. Joshua wil gelijk met Marije maar die kiest voor Lakshmi, dus eindigt hij met Florentijn. Rocky vertrouwt Renee en Charlotte gaat met Splinter.

Marije, Florentijn, Renee en Charlotte gaan kajakken en dat blijkt ondergronds te gebeuren in de Punkva grotten. Daar moeten ze op zoek naar projecties. Een stemt van een oud-mol zegt: “Luister goed, kijk om je heen; het gaat nu beginnen”. Dan verschijnt een joker en de tekst “to je malá výhoda” (dit is een klein voordeel), een stukje biecht van de vier andere kandidaten en dan een jokerkaart met de tekst “to je malá nevýhoda” (dit is een klein nadeel).

Verderop horen ze weer stemmen van oud-mollen. Dan verschijnt een biljet van 500 euro met de tekst “to může být výhoda” (dit kan een voordeel zijn) en verderop twee jokers met de tekst “to je větší výhoda” (dit is een groter voordeel).

De volgende dag rijden de kajakkers naar Zlín, waar de andere kandidaten overnacht hebben. Die nacht hebben de twee groepen elkaar niet meer gezien, maar in Zlín zullen ze telefonisch contact hebben met elkaar voor de volgende opdracht.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden