Vanaf hangenSeizoen 21, aflevering 3

In hoog tempo leren de kandidaten niet alleen elkaar maar ook Tsjechië kennen. Na de monumentale kastelen en de oude kloosters zien ze nu wat meer van de stad Brno en van de natuur, want het land kent talloze indrukwekkende grotten en ondergrondse rivieren; de mooiste in de Moravische karst. Bij hoge uitzondering mogen de kandidaten kajakken in de Punkva grotten. En daar worden ze geconfronteerd met hun bekentenissen en krijgen ze waardevolle informatie. Maar voor het is, checken ze eerst in bij een bijzonder hotel hier in Brno, de tweede stad van het land; een echte studentenstad. En de vraag is, of ze hier zichzelf bloot durven te geven.

Dag 5, Brno

De eerste opdracht speelt zich af in het Anybody Hotel in Brno. Na afloop bespreekt de groep op een terras wie het penningmeesterschap kan overnemen. Er zijn heel veel gegadigden dus op voorstel van Joshua schrijft iedereen een naam op een briefje. Splinter wint met drie stemmen en neemt het roze kistje over. Maar dan wordt er gebeld naar een telefoon, die op een dienblad aangegeven wordt…

Dag 6, Zlín

Vandaag (en de vorige avond) spelen de kandidaten in twee groepen, waarbij vertrouwen in elkaar van groot belang is. Bij de gedenkplek voor Thomas Bata wordt de test gemaakt. Er zijn geen vrijstellingen verdiend dus iemand moet naar huis. Dat zijn niet Charlotte en Marije, maar Florentijn. Twee jokers waren niet genoeg voor hem.

© 2023 Ronald van der Velden