Route beschrijvingOpdracht in aflevering 5

Drie duo's rijden in een auto rond in en om Pisa. Elk duo heeft de routebeschrijving voor een andere auto. In een conference call moeten ze elkaar naar hun bestemming loodsen.

Tags: Communicatie, Route, Rijden en Stad

Tygo vertrekt met Nikkie in een rode sportauto. Patrick rijdt met Peggy in een grijze auto en Jeroen en Ron rijden in een zwarte auto. In de auto worden ze allemaal gebeld door Rik. Hij vertelt ze dat in elke auto een routebeschrijving ligt met een bestemming. Maar die is voor een ander team. Ze moeten elkaar aanwijzingen geven over de conference call. Als iedereen binnen een uur op bestemming is, verdienen ze 1500 euro.

Ron en Jeroen begeleiden Nikkie en Tygo; zij begeleiden Patrick en Peggy en die begeleiden weer Ron en Jeroen. Nikkie begint netjes voor te lezen. Zodra die haar eerste aanwijzing gegeven heeft, valt Jeroen direct in met een aanwijzing voor Tygo. Nikkie wil daarna wel een tweede aanwijzing, maar Jeroen en Ron zijn even veel te druk met rijden.

Vanaf dat moment wordt het chaotisch. Peggy wordt ongeduldig en omdat iedereen door elkaar heen praat, kan Nikkie haar aanwijzing niet goed verstaan. Tygo steekt een rotonde over maar had vóór de rotonde al rechtsaf gemoeten. Iets verderop lijken ze dat te beseffen en rijden ze terug.

Bij een gesloten spoorwegovergang worden Jeroen en Ron overvallen door een groep Chinezen. Peggy en Patrick kunnen geen wit bruggetje vinden en blijven rondjes rijden op een rotonde. Pas na een heleboel rondjes snappen ze welk bruggetje bedoeld wordt.

Op een gegeven moment wordt de verbinding verbroken. Jeroen krijgt dan Patrick nog wel te pakken. Dan kan Jeroen nog wel hints ontvangen van Patrick. Peggy en Patrick staan dan langs de weg in de stad Pisa, vlak bij de toren én Rik. Ron en Jeroen komen te laat. Helaas is er dus geen geld verdiend. En dan horen ze dat hun medekandidaten Nikkie en Tygo hun bestemming wél bereikt hebben.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden