SpiegelbeeldOpdracht in aflevering 1

Vijf kandidaten rijden ieder in een oude Fiat door Toscane naar een dorpje waar de rest op zoek is naar spiegels met quotes van iedere kandidaat. Ze moeten een groepsfoto maken in de spiegels, waarbij elke deelnemer bij het juiste citaat staat.

Tags: Route, Zoeken en Verzamelen

Tygo begint zijn tweede Wie-is-de-Mol-avontuur in een fiat 500, net als zijn medekandidaten. Ze hebben elkaar nog niet ontmoet. Hij ontvangt een kaartje met de tekst “Ga vooruit, maar blik terug” maar heeft nog geen idee wat hij moet doen.

Nadja snapt de hint wel en ziet in haar achteruitkijkspiegel een tekst achterop het “Welkom terug”-bord: “Op het dorpsplein moeten jullie door zelfreflectie samen in zicht komen. Dat levert 1000 euro op voor de pot.”

Als derde zien we Tina terug en als vierde Ron. In zijn gele fiat 500 opent hij zijn envelope pas een eind na het welkomstbord. Hij snapt de hint direct en rijdt het hele stuk achteruit terug, zodat hij de tekst kan lezen: “Benvenuto in Val d’Orcia. Een streek in Toscane die bestaat uit een heuvellandschap ten zuiden van Siena en meerdere dorpjes. Vanaf nu hebben jullie tot elf uur de tijd.”. Hij weet dat ze elf uur de tijd krijgen.

Tygo heeft intussen de achterkant van zijn welkomstbord ontdekt: “Dit bochtige weggetje, omgeven door cipressen, leidt naar het dorpje Monticchiello. Een aantal medekandidaten is daar al. Terwijl jij geniet van het uitzicht kun je hen alvast vragen op zoek te gaan naar zichzelf en datgene waarin ze de anderen zien.”

Jeroen begint al in het dorp, net als Nikkie. Zij ontmoeten elkaar bij een poort en hebben beiden een telefoon. Maar ze hebben beiden nog geen idee wat de bedoeling is. Ze beginnen rond te wandelen en komen verderop Tina tegen.

Nadja vindt een volgende aanwijzing: “Volg de weg tot aan de enige toegangspoort van Monticchiello; Porta Sant’Agata. Ga daar te voet verder.” Ellie rijdt in een rode Fiat rond. Zij arriveert als eerste bij de toegangspoort.

Jeroen en Nikkie komen verderop een spiegel tegen met daarop een stukje citaat van Tina, maar die lijkt het niet te herkennen of weet dat goed te verbergen. Dan komen ze Peggy tegen die eerder al Tina ontmoet heeft. Nikkie vraagt een omstander wat een tekst op de spiegel betekent, maar Tina wijst haar erop dat de tekst Nederlands is.

Dan komen Peggy en Jeroen ook Patrick nog tegen. Op dat moment staan er vijf kandidaten bij elkaar en dan gaat de telefoon. Ze hopen dat het Rik is, maar krijgen Horace aan de lijn. Die leest zijn welkomsttekst voor en vraagt hen om op zoek te gaan naar henzelf. Als hij het hele bord wil voorlezen, wordt er opgehangen.

De groep in het dorp vindt een derde spiegel in het dorp. Ze beseffen dat op elke spiegel waarschijnlijk een spiegel staat met citaat dat naar een andere kandidaat leidt. Peggy herinnert zich dat iedereen een brief aan de mol geschreven heeft en daar komen de citaten uit. Dan komen de andere kandidaten ook één voor één bij de groep aan.

Op een pleintje staat een stellage, waar alle spiegels neergezet kunnen worden. Ze gaan op zoek naar de rest van de tien spiegels. Ellie en Horace vinden er maar liefst drie, maar andere koppels vinden er geen. Voor elf uur zijn alle spiegels gevonden. Daarmee is de eerste 1000 euro verdiend.

Als alle kandidaten nu op een groepsfoto zichtbaar worden in hun eigen spiegel, verdienen ze nog 1000 euro extra. Ze doen een poging, maar die foto is niet zoals hij moest zijn.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden