SturenSeizoen 20, aflevering 9

Rob, Nathan, Buddy en Miljuschka stevenen af op de finale. Ieders hoofdverdachte Leonie kreeg een rood scherm. Wat volgde was een ijzige stilte en blikken vol ongeloof en verbijstering: Wie is dan de mol? De kandidaten hebben nog een paar opdrachten om dat uit te vinden, want dan is de allerlaatste test en moeten ze hun definitieve keuze maken. De tijd van spreiden is nu echt voorbij.

Dag 16

Voor het eerst sinds lange tijd slapen Buddy en zijn “bondje” Miljuschka weer op één kamer. Buddy denkt nog steeds dat Leonie de mol is en zou zo in de volgende test weer alles op haar inzetten. Nathan en Rob liggen ook stil naast elkaar.

Dag 17, Luoyang

De eerste opdracht speelt zich af in het Ancient Tombs Museum, waar de deelnemers héél goed moeten opletten als een groep kinderen kung fu oefent. Daarna gaan ze naar de Shi Jie Night Market om een smakelijke tweede opdracht te spelen.

Dag 18, Luoyang

De volgende dag kan de groep de pot nog één keer spekken in een psychologisch duel met de mol. Hoeveel dat oplevert, zien we pas in de laatste aflevering. Bij de White Horse Temple vullen de vier overgebleven kandidaten hun test in. Inmiddels blijkt iedereen Rob te verdenken, die zelf op Buddy zit. Bij de Longmen grotten zal de uitslag volgen – maar pas in de volgende aflevering.

© 2023 Ronald van der Velden