DoorgevenSeizoen 20, aflevering 8

Het was een zenuwslopende executie waarbij alleen Buddy en Nathan hun scherm te zien kregen. Gelukkig voor beiden waren die groen end us zijn er nog steeds vijf dandidaten in het spel: Buddy, Nathan en ook Miljuschka, Rob en Leonie die beseffen dat één van hen de afvaller zou zijn geweest. Drie mannen, twee vrouwen en één mol. Een pittige combinatie van karakters, zeker als er straks weer een belangrijke troef in het spel komt voor degene met de meeste wijsheid en geluk.

Dag 15, Luoyang

De warme dag begint met een stevig stuk fietsen voor de eerste opdracht. Na afloop heeft Leonie wel trek in een frietje en een hamburger, want ze is wel klaar met het Chinese eten. Aan tafel tellen Rob en Buddy ieder de helft van het geld dat door penningmeester Nathan al twee weken beheerd wordt.

Die avond wordt op een historische locatie een tweede opdracht gespeeld waarbij een vrijstelling op het spel staat. Dan vertrekt de groep naar een nieuw hotel. Miljuschka slaapt weer bij Leonie, die erg baalt dat ze geen vrijstelling verdiend heeft. Helaas wil Miljuschka haar niet verder helpen met informatie en staat ze er alleen voor.

Dag 16, Luoyang

De groep verlaat de stad voor een lange busrit naar de Three Gorges Scenic Area. Daar hangt een glazen hangbrug over een rivier waarop de derde opdracht gespeeld wordt. Miljuschka moet die helaas overslaan door hoogtevrees en er wordt maar weinig geld verdiend. Bij het Luoyang Museum volgen test en executie.

Bij de test blijken de kandidaten opvallend eensgezind: Leonie is de mol. We weten alleen niet, op welke twee medespelers zij heeft ingezet. Groene schermen zijn er voor Nathan en Buddy. Tot ieders verbazing is het rode scherm voor Leonie.

© 2023 Ronald van der Velden