TegenstanderSeizoen 20, aflevering 7

Met opgeheven hoofd verliet couturier Claes het spel, vanwege eigen zeggen vanwege tunnelvisie. Dus zijn er nog vijf kandidaten over. Bondgenoten Rob en Nathan wijken geen moment van elkaars zijde, in tegenstelling tot Miljuschka en Buddy die nog steeds in het geheim een verbond hebben. Voor de rest lijkt Buddy het spel alleen te spelen. Miljuschka wacht intussen rustig af of Leonie toenadering zoekt. Maar die houdt de kaarten stevig tegen de borst. Miljuschka zou als enige andere vrouw nog in het spel een geschikte bondgenoot kunnen zijn. Maar is zij wel helemaal te vertrouwen? De Mol intussen houdt zich schuil, letterlijk en figuurlijk.

Dag 13, Luoyang

Rob vindt dat hij even pauze verdiend heeft van het spel en koopt een ukulele. Samen met Buddy bezingt hij de mol en zijn medekandidaten. Al snel moet hij zijn instrument weer achterlaten wanneer de groep op pad gaat naar een autofabriek voor een opdracht. Die avond volgt een klassiek mol-element in de tweede opdracht, waarbij de kandidaten oog in oog komen te staan met de mol.

Dag 14, Luoyang

De volgende ochtend bespreken Rob en Leonie hun taktiek; moeten ze bij elkaar in een team of juist splitsen? Miljuschka en Buddy wisselen zoveel mogelijk informatie uit met hun molboekje op schoot. Na de derde opdracht heeft Rik een bijzondere executie in gedachten: De kandidaten trekken elk een rode of groene kaart. Bij groen wijzen ze een kandidaat aan die zijn scherm niet hoeft te zien; bij rood moet de aangewezen kandidaat het scherm wel zien.

Nathan trekt groen en laat Miljuschka haar scherm overslaan en niet zijn bondgenoot Rob. Dat valt Rob tegen, die voelt zich wel een beetje gepiepeld. Miljuschka trekt rood en wijst Buddy aan, omdat die waarschijnlijk dezelfde mol in gedachten heeft. Door zijn scherm te zien, kan ze dus alsnog informatie winnen. Buddy krijgt een groen scherm.

Rob pakt een groene kaart. Hij verdenkt Leonie en wil kijken wat er gebeurt als hij haar mazzelt; misschien levert het een nieuw bondje op. Zijzelf pakt een groene kaart en kiest weer voor Rob, want ze is in haar eigen woorden “geen trut”. Ten slotte pakt Buddy een rode kaart en moet voor Nathan kiezen. Maar die krijgt ook een groen scherm, dus de groep gaat verder naar aflevering 8.

© 2023 Ronald van der Velden